Christelijke Muziek en Concertagenda

Artiesten en hulporganisaties in actie tegen aids

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

08-11-06

In het kader van Wereld Aids Dag geven Ralph van Manen, Orville en Inside Out op vrijdag 1 december een concert. Daarmee willen de gospelartiesten, presentator Bram Rebergen en de organiserende hulporganisaties Dorcas Nederland, ZOA en World Vision de aandacht vestigen op de gevolgen van aids in de Derde Wereld. 'Red Ribbon, hét Werelds Aids Dag Concert' is in de Veluwehal in Barneveld.

De christelijke hulporganisaties Dorcas Nederland en World Vision, ZOA vragen met 'Red Ribbon' aandacht voor het aids-probleem in de Derde Wereld. Vorig jaar werd de eerste editie van van het evenement georganiseerd. Destijds was Veenendaal de plaats waar 'Red Ribbon' plaatsvond. Net als dit jaar verleende gospelzanger Orville ook toen zijn medewerking. Dit jaar geven de organisaties de dag dus een vervolg. Op de eerste decemberdag leveren naast Orville ook Ralph van Manen en Inside Out een bijdrage<br>
<br>Tijdens het concert wordt het publiek opgeroepen om samen met Dorcas Nederland en World Vision concreet in actie te komen en zo samen ten strijde te trekken tegen aids. De toegang bedraagt 15 euro. Daarvan gaat 2,50 euro naar een project van de organisaties.

Omdat moderne technieken en financiële middelen om aids te voorkomen meestal ontbreken, kampen hele generaties in deze landen met de gevolgen van deze ziekte.
De drie ontwikkelingsorganisaties proberen aids en de gevolgen ervan met voorlichtingscampagnes en hulpverleningsprogramma’s te bestrijden. De concerten van Dorcas Nederland, ZOA en World Vision op Wereld Aids Dag leveren ook een bijdrage aan dit doel.


 Laatst gewijzigd: 06-06-12 - Geplaatst: 08-11-06