Christelijke Muziek en Concertagenda

Gospel in Concert

Van onze redacteur Annette Schimmel

25-10-06

Op 17 november en 19 november in respectievelijk Philharmonie Haarlem en in Pepsi Stage Amsterdam, vindt voor het eerst Gospel in Concert plaats. Het betreft een muzikale happening, een spirituele Night of the Proms met een programma van gospel tot jazz, R&B en pop.

Tijdens Gospel in Concert treden verschillende bekende (gospel) artiesten op, waaronder de Amerikaanse ster Edwin Hawkins. Hij is onder meer bekend van “Oh Happy Day”, één van de grootste gospelhits aller tijden. Eén van de andere artiesten, Tania Kross, bracht twee cd's uit, Corazón en Arie Antiche, en won vele prijzen, onder meer de NPS Cultuur Prijs 2000. Special guest Brace was genomineerd voor de TMF Award beste mannelijke artiest 2006. De black-gospelkoren Maranatha Gospel Choir en The Resurrection Singers, die optraden met Stevie Wonder, Mariah Carey en Celine Dion, maakten recent veel indruk op het Gospelfestival 2006 in Amsterdam.

Gospel in Concert, dat wordt georganiseerd door Holland Symfonia in samenwerking met ZO! Cultuur Zuidoost, is het eerste symfonische gospelevenement in Nederland. Voorbeeld zijn de populaire gospelcommunity-projecten in Amerika, waar gospel- en R&B-sterren worden begeleid door symfonieorkesten en koren.


 Laatst gewijzigd: 25-10-06 - Geplaatst: 25-10-06