Christelijke Muziek en Concertagenda

Kleinkoor Canto zingt voor Minke Stichting

Van onze redacteur Annette Schimmel

24-10-06

Na de uitvoering van de Messiah van Händel, in 2004, treedt Kleinkoor Canto op zaterdag 9 december voor de tweede keer op in de Hervormde Kerk van Oud-Avereest. Dit keer geven Canto en organist Jaap Zwart een kerstconcert waarvan de totale opbrengst naar de Minke Stichting uit Balkbrug gaat.

Nieuw programma

Op 9 december aanstaande wil Canto onder leiding van Jaap Neuteboom geld inzamelen voor de Minke Stichting. Het concertprogramma is echter totaal anders dan de eerste keer in 2004. Dit keer zal het concert in het teken staan van Christmas Carols, sfeervolle en prettig in het gehoorliggende kerstliederen, de meeste afkomstig uit Engeland. Er zal zowel a capella als met begeleiding van het orgel gezongen worden. De organist Jaap Zwart heeft voor deze speciale gelegenheid toegezegd het orgel in de kerk te willen bespelen.

Goed doel

Het concert begint zaterdag 9 december om 20.00 uur. Op het programma staan onder meer Nativity Carol van John Rutter en Little Road to Bethlehem van M. Head. Enkele bekende kerstliederen, zoals Once in Royal David’s City, ontbreken ook niet op het concert. De toegang bedraagt 10 euro en de totale opbrengst gaat naar de Minke stichting. Kaarten zijn vanaf 6 november in de voorverkoop verkrijgbaar.

Minke Stichting

De Minke Stichting probeert op allerlei manieren geld in te zamelen voor verschillende projecten in El Pital. Het Hattemse Kleinkoor Canto, met leden uit onder andere Hasselt, Balkbrug, Nieuwleusen en Zwolle wilde ook graag een bijdrage leveren en zodoende werd besloten in 2004 compleet met orkest en solisten de Messiah van Händel uit te voeren. Maar liefst 8000 euro werd bijeengezongen voor de Minke Stichting.


 Laatst gewijzigd: 24-10-06 - Geplaatst: 24-10-06