Christelijke Muziek en Concertagenda

Na jaren weer nieuwe CD voor Jan Mulder

Van onze redacteur Annette Schimmel

14-09-06

Pianist Jan Mulder heeft voor het eerst in jaren weer een CD uitgebracht. Samen met The Moscow Symphony Orchestra brengt Mulder zijn mooiste nieuwe composities en arrangementen ten gehore op de plaat "Ocean of Dreams".

Ultieme droom

Jan Mulder nam maar liefst drie jaar de tijd om een ultieme droom te verwezenlijken: het opnemen van zijn composities en arrangementen, samen met een van de beroemdste orkesten ter wereld: The Moscow Symphony Orchestra onder leiding van maestro Alexander Dmitriev. De opname vond onlangs plaats in Moskou. In de Lansdowne Studios in Londen werden de opnamen gemixt. Het nieuwe soloalbum Ocean of Dreams bevat 10 nieuwe romantische composities, aangevuld met 6 lichte klassiekers die door Mulder werden gearrangeerd voor piano en orkest.

Jan Mulder

Jan Mulder werd in Rotterdam geboren. Hij ontving zijn opleiding bij de Roemeense pianiste Anca Manu en aan het Rotterdams Conservatorium bij Elly Salomé. Al op jonge leeftijd viel zijn componeertalent op. Sinds zijn afstuderen in 1992 schreef Mulder maar liefst 1000 nieuwe werken voor onder andere piano en orkest. Jan Mulder schrijft muziek voor diverse doeleinden. Als solist treedt hij op met orkesten in binnen- en buitenland.


 Laatst gewijzigd: 14-09-06 - Geplaatst: 14-09-06