Christelijke Muziek en Concertagenda

Rob Favier schrijft boek

Van onze redacteur Annette Schimmel

13-07-06

Nadat Rob Favier een aantal CD’s heeft uitgebracht, zal in september zijn eerste boek verschijnen. 'Knipoog in de wind' wordt een verzameling verhalen, gedichten, liedjes, achtergronden bij liedjes en andere teksten. Kernwoorden van het boek zijn vrolijkheid en weemoed, dankbaarheid en protest, genade en actie.

Een lach en een traan wisselen elkaar af in het boek 'Knipoog in de Wind'. Uit dit boek wordt duidelijk dat Rob Favier het leven op een geheel eigen wijze ervaart. Favier laat zien dat humor en ernst dichter bij elkaar horen dan velen doen vermoeden.

Rob Favier is van jongs af aan opgegroeid met muziek. Hij trok op zijn achttiende al door Europa met een full-time band. Hierna begon hij aan de studie theologie die hij met succes afrondde. Zoals velen al eerder ontdekt hebben, heeft hij een geheel eigen manier van optreden. Men noemt zijn -uitsluitend Nederlandse- teksten "zeer sterk". De muziekstijl is niet goed te omschrijven: van pop tot luisterliedjes tot cabaret of ergens er tussenin. Zijn werkzaamheden spelen zich voornamelijk af op drie gebieden: optredens, kerkdiensten en het schrijven van liederen en andere teksten.


 Laatst gewijzigd: 09-08-06 - Geplaatst: 13-07-06