Christelijke Muziek en Concertagenda

Organist Van Marion 50 jaar 'toonkunstenaar'

Van onze redacteur Annette Schimmel

06-07-06

Organist Sander van Marion, 67 jaar, is al vijftig jaar actief als ’toonkunstenaar’. Dat jubileum wordt het hele jaar gevierd met een groot aantal concerten verspreid over het land.
Traditiegetrouw geeft Van Marion in de zomerperiode optredens in Dreischor en Zoutelande. Daarbij komen dit jaar Middelburg en Aardenburg bij.

'Muzikale reis'

De vier Zeeuwse optredens de komende weken zijn steeds verschillend. In Aardenburg en Middelburg verzorgt hij een denkbeeldige ’muzikale reis rond de wereld’, waarbij de route in Zeeuws-Vlaanderen wat meer zuidwaarts is gericht. In Zoutelande speelt de organist samen met Marieke Lindeman (fluit) en in Dreischor met Herman Jeurissen (alpenhoorn eerste hoornist van het Residentie Orkest.

Buitenland

Van Marion, die op zijn 17e al is begonnen met het geven van orgelconcerten, is op vele gebieden actief. Hij is componist, arrangeur en organist, maar ook dirigent van onder meer het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate. Dit is met 224 mensen het grootste mannenkoor van Nederland. Daarmee is hij onder andere bij de vorige paus geweest en hebben zij gezongen bij het afscheid van de Duitse bondspresident Roman Herzog. Dit jaar beperkt hij zich tot eigen land, afgezien van twee concerten volgende maand op het grootste kerkorgel in Passau, Duitsland en het oudste orgel ter wereld uit 1394 in Sion in Zwitserland. Volgend jaar richt Van Marion zijn aandacht vooral op Amerika en later op Canada.


 Laatst gewijzigd: 06-07-06 - Geplaatst: 06-07-06