Christelijke Muziek en Concertagenda

Jubileumconcert Duivelands Mannenkoor

Van onze redacteur Annette Schimmel

20-06-06

Het negentig leden tellende Duivelands Mannenkoor geeft zaterdag 24 juni onder leiding van Dinant Struik een 25-jarig jubileumconcert in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Ook het Christelijk Jong Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Urk verleent zijn medewerking aan het concert.

Ook de trompettisten Wilhelm Groenendijk en Sjaak Berrevoets verlenen medewerking. Organist tijdens deze avond is Stephan Folmer. Op het programma van het jubileumconcert staat veel samenzang, instrumentale muziek met orgel en trompetten en een orgelimprovisatie. De opbrengst van het concert is voor het Deputaatschap Zending Gereformeerde Gemeente.

Grootste koor

Het Duivelands Mannenkoor werd opgericht 19 mei 1981 tijdens een oprichtingsbijeenkomst te Oosterland (Schouwen-Duiveland) met twintig leden. Inmiddels is het koor met negentig leden uitgegroeid tot één van de grootste koren van Zeeland. Het doel van het koor is het zingen van Psalmen, geestelijke en vaderlandse liederen. De concerten waar het Duivelands Mannenkoor aan meewerkt, worden gegeven op Schouwen Duiveland en wijde omgeving.


 Laatst gewijzigd: 20-06-06 - Geplaatst: 20-06-06