Christelijke Muziek en Concertagenda

Improvisatieconcours stelt talent centraal

De hele maand juli staat dit jaar in Haarlem in het teken van het orgel

Van onze redacteur Annette Schimmel

13-06-06

Op 4 juli begint het 46ste Internationaal Improvisatieconcours, waarin tien organisten van over de hele wereld strijden om de prestigieuze eerste prijs. Op 29 juli vindt het slotconcert plaats door deelnemers van de Zomeracademie voor Organisten. Tussen deze twee data in vinden tal van concerten plaats, met als hoofdmoot orgel, maar ook concerten door de violiste Janine Jansen en Bachkoor Holland.

Op zaterdag 15 juli is er een grote inloop – manifestatie, met doorlopend (van 13.00 – 17.00) gratis concerten door onder meer het Amstel Saxofoonkwartet, close-harmonykoor Barbers & Bishops en films van Buster Keaton begeleid op orgel door Joost Langeveld.

Meer dan 100 studenten van Canada tot Australië zullen twee weken lang cursussen volgen tijdens de 42ste Zomeracademie. De docenten van de Zomeracademie zullen ook concerten geven.
De meeste concerten vinden plaats in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem, Grote St. Laurenskerk Alkmaar, Grote Zaal in Philharmonie en in de Grote Kerk in Beverwijk.


 Laatst gewijzigd: 13-06-06 - Geplaatst: 13-06-06