Christelijke Muziek en Concertagenda

Gerald Troost op benefietconcert voor Oost-Europa

Van onze redacteur Annette Schimmel

01-05-06

Op 20 mei wordt voor de tweede keer een benefietconcert georganiseerd voor Stichting SAMAH uit Emmeloord. Deze stichting biedt al jaren hulp aan voornamelijk Oost-Europa. Verschillende plaatselijke solisten treden die avond op en Gerald Troost neemt het grootste gedeelte van de avond voor zijn rekening.

Compleet

Op de avond zal zanger en schrijver/componist Gerald Troost verschillende bekende nummers ten gehore brengen uit zijn eigen repertoire. De diverse plaatselijke artiesten maken de avond compleet. Op deze avond geeft ook Stichting SAMAH presentaties van haar werk en wat er nog allemaal gedaan moet worden.

Hulp

Stichting SAMAH, oftewel Stichting Samen Met Alle Heiligen, is tot stand gekomen door een groep mensen uit de Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) in Emmeloord. SAMAH geeft materiƫle en financiƫle hulp aan kerken, ziekenhuizen, scholen, verzorgings- en verpleegtehuizen, gezinnen en dergelijke in Oost-Europa. Zij probeert dit te bereike door geldinzameling, aanschaf en ter beschikking stellen van materiaal en hulpgoederen en andere wettige middelen. Momenteel werkt SAMAH aan de bouw van een pastorie in het Roemeense plaatsje Boarta.


 Laatst gewijzigd: 01-05-06 - Geplaatst: 01-05-06