Christelijke Muziek en Concertagenda

Oranje- en bevrijdingsconcert voor goed doel

Van onze redacteur Annette Schimmel

20-04-06

Op zaterdag 6 mei vindt er in de Grote- of Stephanuskerk te Hasselt een Oranje- en bevrijdingsconcert plaats. Aan het concerten werken pianist Cor Ploeg, 'Duo Friends' violiste Corrie Wielink en panfluitiste Gerlinda van den Berg, organist Marcel van de Ketterij en het bekende Noordermannenkoor uit Rijssen mee. De collecte is ten bate van de Eliëzer- en Obadjaschool te Zwolle.

Interessant programma

Het Noordermannenkoor uit Rijssen, onder leiding van Harm Hoeve, verleent haar medewerking aan deze avond. Voor deze Oranje avond heeft het Mannenkoor een interessant programma samengesteld. Marcel van de Ketterij begeleidt deze avond de massale koor- en samenzang. Ook brengt hij samen met Duo Friends en Cor Ploeg een aantal instrumentale intermezzo’s ten gehore. Duo Friends en de pianist Cor Ploeg vullen de avond met instrumentale intermezzo’s en ondersteunen de koorzang.
Dominee A. Vermeij opent en sluit de avond en deheer Visser vertelt een verhaal.

Help de kinderen

De collecte is ten bate van de Eliëzer- en Obadjaschool te Zwolle. De Eliëzer- en Obadjaschool te Zwolle zijn twee scholen waar onderwijs gegeven wordt aan kinderen die (zeer) moeilijk kunnen leren. De kinderen komen uit een zeer wijde regio, omdat er verder geen reformatorische scholen zijn voor deze vorm van onderwijs. Helaas is het budget wat de overheid geeft ontoereikend om een aantal belangrijke zaken in het speciaal onderwijs door te voeren. Door middel van allerlei acties wordt geprobeerd gelden te verzamelen, zodat de kinderen het onderwijs kunnen krijgen dat voor hen geschikt is, met de daarbij behorende materialen.


 Laatst gewijzigd: 20-04-06 - Geplaatst: 20-04-06