Christelijke Muziek en Concertagenda

Orgel spelen tussen de bloembollen

Van onze redacteur Annette Schimmel

19-04-06

Op het platteland in Lemelerveld in Overijssel staat de boerderij van Ad Huetink. Op het eerste gezicht lijkt er niets vreemds aan de boerderij, maar op de voormalig kalverhouderij worden in plaats van kalveren, klassieke concerten gehouden. Daarnaast verbouwt Huetink ook bloembollen op de boerderij. Op 27 mei viert de het eerste lustrum van de Willem Hendrik Zwart Hal met een inloopconcert. Organisten Everhard Zwart en Wim Magré zullen dan optreden.

Bloembollen

Een aantal jaar geleden is Ad Huetink gestopt met zijn kalverbedrijf. Hierdoor is de stal vrijgekomen om iets nieuws te ondernemen. Van jongs af aan heeft Huetink een passie voor orgel spelen en besluit daarom de stal om te toveren tot concertzaal, gecombineerd met de nodige vergader- en voorlichtingsruimte voor Huetink Bloembollen.

Artiesten

Vanaf de opening van de zaal, speelt Huetink elke dag orgel in de muziekhal. Maar niet alleen Huetink bespeelt het orgel. Verschillende bekende en minder bekende organisten hebben een concert weggegeven op het orgel. Zo zijn onder andere Harm Hoeve, Wim Magré, Everhard Zwart, Martin Mans en Jan Vayne al te gast geweest in Lemelerveld. Daarnaast treden verschillende andere solisten regelmatig op, zoals pamfluitiste Noortje van Middelkoop trompetisten Arjan en Edith Post, violiste Mihaij Puscoiu en fluitistes Marjolein de Wit en Daniëlle van Laar.

Royal Music All In

Ongeveer twee keer per maand zijn er concerten in de Willem Hendrik Zwart Hal onder de naam ‘Royal Music All In’. De concerten zijn altijd gepland op een zaterdag, aangezien er op deze dag niet gewerkt hoeft te worden op het bedrijf. De concerten zijn voor iedereen bedoeld, vooral ook voor bezoekers die niet naar de kerk gaan, maar wel graag naar orgelmuziek luisteren. Huetink hoopt dat deze concerten de drempel lager maakt om een orgelconcert te bezoeken.

Adres van de Willem Hendrik Zwart Hal ofwel de boerderij van Huetink

Over de Willem Hendrik Zwart Hal

Het Monarke Orgel in de concertzaal

Met een groep naar de boerderij in Lemelerveld

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

siebren schaaf - vr 24-10-08 21:24:38
prachtig initiatief


Jan - wo 24-10-07 18:53:54
Familie? In de genealogie van de fam.Huetink/Lieftink komt ook de Orgelplaats weer terug.zo ook de boerderijen ophuetink en Lieftink een vicaris goed.e.e.a.is op internet te vinden onder varsseveld. met vr.gr Jan


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Lemelerveld. Zoek tips voor een dagje uit in Overijssel.

 Laatst gewijzigd: 19-04-06 - Geplaatst: 19-04-06