Christelijke Muziek en Concertagenda

Gospelconcert 'Who is God?'

Van onze redacteur Annette Schimmel

04-02-06

Zaterdag 4 maart 2006 aanstaande organiseert gospelkoor The Young Christian Singers uit Leeuwarden opnieuw een voorjaarsconcert. In 2003 is de traditie ingezet om in het voor- en najaar avondvullende concerten te verzorgen in samenwerking met andere gospelartiesten.

Twice

In de afgelopen jaren werd samengewerkt met verschillende gospelkoren, zoals de Angolese muzikant Basile Maneka Lukadi en de eveneens van oorsprong Afrikaanse zangers van Les Messagers du Christ. Daarnaast werd er in oktober 2005 medewerking verleend aan het festival “TerpGospel”. Gospelkoor The Young Christian Singers probeert in haar concerten altijd via thema’s een boodschap mee te geven. Het concert van 4 maart heeft het thema “Who is God?”. Aan de hand van liederen en teksten wordt deze vraag verder uitgewerkt. De artiesten die samen met The Young Christian Singers gestalte zullen geven aan het thema “Who is God?” zijn de heren van het duo TWICE, afkomstig uit Vriezenveen in Overijssel.

Origineel

Gospelkoor The Young Christian Singers uit Leeuwarden is in de Friese regio een veelvuldig gevraagd gospelkoor. Gospelkoor The Young Christian Singers uit Leeuwarden is een groep mensen die met originele gospelmuziek het Evangelie op eigen wijze uit wil dragen. De groep onderscheidt zich met haar repertoire van andere gospelkoren. In het repertoire is plaats voor diverse muziekstijlen, van black gospel tot worship. De circa dertig zangers en zangeressen worden begeleid door een combo met als bezetting drums, piano en elektrische gitaar. Voor dit concert wordt dit combo aangevuld met basgitaar, synthesizer en viool. Het geheel staat onder leiding van Wilco Kloosterman uit Leeuwarden.


 Laatst gewijzigd: 04-02-06 - Geplaatst: 04-02-06