Christelijke Muziek en Concertagenda

Regioteam.net: meer dan een site

Van onze redacteur Annette Schimmel

02-02-06

Bijna een jaar geleden werd de site Regioteam.net opgericht. Het regioteam is ook daadwerkelijk een organisatie, die zoveel mogelijk activiteiten voor de kerkelijke gemeenten en christelijke organisaties in de regio Achterhoek ondersteunt en coördineert. Zo staan op de site van het Regioteam verschillende praiseavonden die in de Achterhoek plaatsvinden.

Informeren is een van de doelen van Regioteam. Op de site staat een activiteitenkalender met alle activiteiten, ook van de gemeenten en organisaties in de regio. Maar het Regioteam doet meer. Elke twee weken stuurt het team mails naar alle geïnteresseerden met een agenda, regiogebedsonderwerpen en een tekst uit het Woord met een korte gedachte er bij. Vier keer per jaar brengt het Regioteam een gedrukt regiomagazine dat door alle teamleden in hun gemeente wordt uitgedeeld. Organisatoren kunnen beschikken over de adressen van de teamleden. Naast de teamleden worden ook andere zinvolle distributiepunten verzameld door ook contactpersonen te zoeken bij (nog) niet deelnemende kerken. Naar deze adressen kunnen flyers, posters en kanselafkondigingen gestuurd worden.

Doel

Het Regioteam heeft het verlangen om dienstbaar te zijn aan de plaatselijke kerkelijke gemeenten en christelijke organisaties in de regio Achterhoek. Zij wil dat doen door het verzamelen van informatie over activiteiten in de christelijke hoek. Deze informatie wordt beschikbaar gesteld aan de kerken en iedereen die het wil weten. Het team zelf organiseert geen activiteiten, maar ondersteunt en coördineert. Het streven is om met minimaal 30 kerken samen te werken uit de regio en om minimaal 2500 email adressen te verzamelen. Het gebied waarbinnen het team functioneert is ongeveer de cirkel Winterswijk, Lochem, Zutphen, Dieren, Dinxperlo en alles daarbinnen.


 Laatst gewijzigd: 03-02-06 - Geplaatst: 02-02-06