Christelijke Muziek en Concertagenda

Reformatorische Omroep wil volwaardig alternatief

Van onze redacteur Annette Schimmel

26-01-06

Het christelijke geluid op de radio wordt steeds verder naar de marges gedreven. Dat weerhoudt de initiatiefnemers van de Reformatorische Omroep echter niet van hun roeping. De jonge omroepvereniging wil Bijbels verantwoorde programma’s maken, met name gericht op de gereformeerde gezindte. Momenteel wordt hard gewerkt aan draagvlak om het initiatief levensvatbaar te maken.

De Reformatorische Omroep start haar initiatief uit zorg over het sterk geseculariseerde mediaklimaat, waarin nauwelijks nog ruimte is voor een levensbeschouwelijke boodschap. “Slechts 1,3% van het totale radioaanbod valt nog onder de noemer christelijk,” zegt Pieter Ariese, woordvoerder van de RO.

De radio, die binnen de gereformeerde gezindte lange tijd taboe was, is inmiddels ook in de reformatorische achterban volledig ingeburgerd. “Vrijwel iedereen luistert naar de radio. Onwillekeurig is dat van invloed op de meningsvorming van de mensen,” zegt Ariese, “Wij willen een alternatief bieden dat zich baseert op Gods Woord en de gereformeerde belijdenisgeschriften. Een verantwoord alternatief dus, dat vormende, opiniërende programma’s brengt vanuit een reformatorische levensbeschouwing.”

De initiatiefnemers hebben een voortraject uitgezet dat duidelijk moet maken of er voldoende draagvlak voor hun internetradiostation bestaat. Door middel van regionale bijeenkomsten en thema-uitzendingen via de website (www.reformatorischeomroep.nl) wil de Reformatorische Omroep aan de achterban laten zien wat ze te bieden heeft. Eind mei moet duidelijk zijn of ze in hun opzet zijn geslaagd. Daarna wordt besloten of de Reformatorische Omroep ook in de toekomst, mogelijk zelfs via de ether, te beluisteren zal zijn.


 Laatst gewijzigd: 29-05-06 - Geplaatst: 26-01-06