Christelijke Muziek en Concertagenda

Aftrap Flevo Festival

Van onze redacteur Annette Schimmel

24-01-06

Op vrijdag 3 maart in Utrecht en op zaterdag 4 maart in Drachten, organiseert Stichting The Crown, organisator van Flevo Festival, de Kick-Off Party. Hiermee geeft zij de aftrap voor de 29e editie van het jongerenfestival Flevo. Flevo Festival zelf staat gepland voor het weekend van 17 augustus tot en met 20 augustus.

Op de Kick-Off Party presenteert de band Stonewashed haar nieuwe cd 'Conquer the world', het nieuwe Flevo 2006 thema wordt bekend gemaakt en DJ Andy Hunter is de hoofdact van Kick Off. Het is de eerste keer dat de Kick Off Party op twee lokaties wordt georganiseerd. Direct na de Party gaat de Flevo 2006 site online en start de kaartverkoop voor Flevo 2006.
Het Flevo Festival wordt in 2006 gehouden op Landgoed 'Velder' in Liempde, Noord-Brabant. Naast muziek wordt er op het festivalterrein veel keuze uit cabaret, theater, lezingen, kunst en sport geboden.

Over Flevo

Het Flevo Festival is een Nederlands meerdaags openluchtfestival dat sinds 1978 jaarlijks in augustus wordt georganiseerd en plaatsvindt op het Landgoed Velder in het Noord-Brabantse Liempde. Het festival profileert zich door haar christelijke identiteit en biedt de bezoekers een programma van (live)muziek, sprekers, theater, cabaret, sport en film. Het festival trekt elk jaar ongeveer tienduizend bezoekers, waarvan de meesten in de leeftijdscategorie 16-26 jaar.

Het festival werd in 1978 voor de eerste keer georganiseerd door Victor van Heusden en John Oostdijk van Youth For Christ Nederland. Het vond plaats van 17-20 augustus 1978 in het Zeeuwse Kamperland aan het Veerse Meer, toen nog onder de naam Kamperland Muziekfestival. Enkele artiesten van de eerste editie waren Adrian Snell, Rodney Cordner, Fish Co. en Kenny Marks. Het aantal bezoekers was begroot op 750, maar er kwamen er uiteindelijk 1.700. De organisatie was vanaf het begin in handen van Youth for Christ Nederland, maar sinds 2002 wordt het georganiseerd door stichting The Crown.

Boodschap

Flevo draait om Jezus Christus. Hij staat centraal in de creatieve en artistieke werkvormen. Zijn leven en boodschap komen op verschillende creatieve en artistieke manieren binnen het festival terug. Dit betekent niet dat alle programmaonderdelen over Jezus gaan. Het is voor de organisatie belangrijk dat degenen die optredens verzorgen hun inspiratie in Jezus Christus zoeken. De artiest zèlf (de boodschapper) is daarbij belangrijker dan het circuit waarin hij of zij teksten, beeld of muziek.


 Laatst gewijzigd: 24-01-06 - Geplaatst: 24-01-06