Christelijke Muziek en Concertagenda

Concert met grootste ‘kerkhits’

Van onze redacteur Annette Schimmel

17-01-06

Wat is een kerkhit? 'U zij de glorie' bijvoorbeeld, en 'Abba Vader'. Wie er meer wil horen, moet naar het concert van de Winterswijkse muziekvereniging Eendracht. Een concert met de grootste kerkhits aller tijden. Het is een repertoire samengesteld door de bezoekers van de Eendracht en kerkgangers. De Winterswijkse muziekvereniging Eendracht geeft vaker een concert in de Jacobskerk, maar een concert als deze heeft de vereniging nooit gegeven, omdat deze keer het publiek de koralen heeft gekozen.

Jubileum

De compositie-opdracht maakt deel uit van de viering van het jubileumjaar. De muziekvereniging viert haar zeventigjarig bestaan en geeft daarom in mei een groots jubileumconcert. Maar voordat het zover is, wil de Eendracht als christelijke vereniging iets extra’s aan het jubileumjaar toevoegen.
Eendracht vroeg trouwe bezoekers en kerkgangers hun top drie van favoriete liederen samen te stellen. Hierop kreeg de vereniging veel reacties. Uit de vele inzendingen heeft Eendracht liederen geselecteerd die tijdens het concert gespeeld zullen worden. Populaire liederen zijn bij voorbeeld ‘U zij de glorie’, ‘Groot is Uw trouw’ en ‘Abba Vader’. Deze werken zullen dan ook zeker tijdens het concert te horen zijn.

Dominee Paul Wansink en organist Wim Ruessink leveren ook een bijdrage aan het concert. Het grootste kerkhits-concert zal ongeveer een uur duren en staat onder leiding van dirigent Hans Slijkhuis. Bij de koralen die gespeeld worden, geeft dominee Wansink een theologische toelichting. Ruessink zorgt voor een muzikale uitleg bij de hits. Het concert met grootste kerkhits wordt gehouden op zondag 29 januari om 15.30 uur in de Jacobskerk. De entree is gratis.


 Laatst gewijzigd: 17-01-06 - Geplaatst: 17-01-06