Christelijke Muziek en Concertagenda

Selah 1 miljoen platen verkocht

Van onze redacteur Annette Schimmel

07-12-05

De band Selah heeft de magische verkoopgrens van 1 miljoen exemplaren gepasseerd. Het succes van Selah groeide naarmate ze een ander album uitbrachten. Iedere dag nog komen er nieuwe fans bij en het is duidelijk, zeker gezien de verkoopaantallen, dat de band Selah muziek maakt waar iedereen naar kan en wil luisteren. Selah is bekend geworden door hun frisse vertolkingen van klassieke christelijke liederen.

In 1999 startte het succes van de band, toen zij het album 'Be Still My Soul' uitbrachten, gevolgd door 'Press On' (2001), 'Rose of Bethlehem' (2002), 'Hiding Place' (2004) en 'Greatest Hymns' in 2005. In totaal zijn van al deze albums ruim 1 miljoen exemplaren verkocht.
De grootste successen hebben ze wel gehaald met het album uit 2002 'Rose of Bethlehem'. Dit album heeft op nummer 1 gestaan in Top Pop Cataloglijst en zelfs op nummer 3 in de Top Holiday Albumslijst, naast artiesten als Bing Crosby en Celine Dion.

In april dit jaar waren ze nog aanwezig tijdens de uitreiking van de GMA Music Awards, waar ze genomineerd waren voor 'Artiest van het Jaar' en 'Band van het Jaar', maar dit keer mochten ze geen Award mee naar huis nemen. Sinds haar bestaan heeft Selah al drie Dove Awards binnen weten te slepen voor 'Inspirational Album of the Year' en in 2002 wonnen ze een Dove Awards voor het nummer 'Hold On'. De band heeft onlangs nog te kennen gegeven nog lang door te willen gaan.


 Laatst gewijzigd: 07-12-05 - Geplaatst: 07-12-05