Christelijke Muziek en Concertagenda

Nieuwjaarsconcert Roder Jongenskoor & Duo Virtuoso

Geniet van Engelse koormuziek en virtuoze orgel- en pianomuziek

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

19-01-24

Aan het begin van het nieuwe jaar staat het Roder Jongenskoor te popelen om weer van zich te laten horen. En hoe! Op 27 januari beluister je dit op Engelse leest geschoeide koor samen met orgel-piano duo Mark Brandwijk en Reinier Korver (Duo Virtuoso). Het concert begint om 19.30 uur in de Grote of St.-Catherijnenkerk in Heusden.

Die Zauberflöte & The Planets

Duo Virtuoseo begeleidt het koor onder leiding van Jaap de Kok op diverse orgels, piano en harmonium. En natuurlijk laten ze ook solo van zich horen met instrumentale stukken. Op het programma staat uiteraard veel muziek uit de Engelse koortraditie. Daarnaast maken de mannen en de jongens ook uitstapjes naar andere muziekstijlen. Zo staat ook muziek uit Mozarts Die Zauberflöte ven lichte muziek op het programma. Duo Virtuoso beluister je onder meer met een spectaculaire versie van het stuk ‘Mars’ uit de suite ‘The Planets’ van Gustav Holst.

Roder Jongenkoor

Het Roder Jongenskoor werd in 1985 en straalt onder leiding van de jonge dirigent Jaap de Kok de Engelse koortraditie uit. Dit koor weet met een bewonderenswaardige aanpak het hoogstaande niveau van Engelse jongenskoren te evenaren. Ze hebben bijgedragen aan indrukwekkende uitvoeringen zoals de Matthaüs Passion van Bach, het War Requiem en de Spring Symphony van Britten. Jongenssolisten schitteren regelmatig in stukken als ‘Die Zäuberflöte’ van Mozart en het Requiem van Fauré. Het koor, dat ook internationaal opereert, werd in 2002 door The Federation of European Choirs benoemd tot cultureel ambassadeur van de Europese Unie in Nederland.

Duo Virtuoso

Duo Virtuoso bestaat uit twee bevlogen musici en brengt een unieke samensmelting van emotie en vakmanschap. Met een veelzijdig repertoire, variërend van klassiek tot eigentijds, weten ze met hun harmonieuze samenspel te boeien. Het duo biedt een toegankelijke, maar verfijnde luisterervaring, waarbij technische bekwaamheid hand in hand gaat met expressiviteit. Duo Virtuoso is een bron van inspiratie voor liefhebbers van hoogstaande muziek, en hun optredens belichamen de kunst van subtiel samenspel.

Hoe kom ik aan kaarten?

Waar: Grote of St.-Catherijnenkerk, Burchtstraat 2, Heusden
Hoe laat: 19.30 uur
Kaarten: Bestel kaarten.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Heusden. Zoek tips voor een dagje uit in Noord-Brabant.

 Laatst gewijzigd: 29-01-24 - Geplaatst: 19-01-24