Christelijke Muziek en Concertagenda

Afscheidsconcerten The Psalm Project

Nog één keer live genieten van psalmen in een nieuw jasje

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

24-05-23

De komende weken kun je nog één keer live genieten van de psalmen door The Psalm Project. Na bijna veertien jaar komt er een einde aan het succesvolle The Psalm Project. Maar het wordt geen weemoedig afscheid. Samen met The Choir Company maakt de band er een feestje van met onder meer een selectie van hun meest favoriete nummers. De laatste concerten maak je mee in Bennekom (9 juni), Houten (23 juni) en Barendrecht (1 juli).

Psalmen en het album 'Kyrie'

Hoe ziet de avond eruit? Voor de pauze brengt de band samen met The Choir Company het volledige album 'Kyrie'. Na de pauze klinken dan nog één keer de favoriete The Psalm Project liederen van de afgelopen jaren. En dat omvat meer dan alleen de psalmen. De laatste jaren schrijft de band steeds vaker eigen liederen gebaseerd op psalm- of andere bijbelteksten.

Wat maakt The Psalm Project uniek?

Net als het team achter bijvoorbeeld Psalmen Voor Nu wilden de acht muzikanten van The Psalm Project de oude psalmen opnieuw onder de aandacht brengen. Waar Psalmen Voor Nu nieuwe muziek componeerde, bewerkte The Psalm Project vooral de bij velen nog bekende melodieën van het Geneefs Psalter. Daarmee wil de band de prachtige psalmen levend houden, ook voor toekomstige generaties. Bestel kaarten.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 24-05-23 - Geplaatst: 24-05-23