Christelijke Muziek en Concertagenda

Adrian Snell's 'Alpha & Omega'

Beleef dit meesterwerk vol hoop voor de toekomst

28-04-23

Na de succesvolle tournee van Adrians Snells 'The Passion' komt hij in oktober terug naar Nederland. Nu met die andere klassieker: 'Alpha & Omega'. Ook dit stuk werd erg geliefd en is inmiddels al door honderden koren gezongen. Op 13, 14 en 15 oktober beluister je 'Alpha & Omega' met Adrian Snell zelf achter de toetsen. Hij wordt bijgestaan door projectkoor The Choir Company en een hoogstaande live-band.

Wat wil God zeggen?

'Alpha & Omega' is nog meer dan 'The Passion' een persoonlijk project. Bijna veertig jaar geleden werd Adrian Snell geconfronteerd met de vraag: “Wat wil God tegen ons zeggen als kerk en vervolgens tegen ons allemaal in deze zo turbulente, verwarrende en soms angstige periode in onze geschiedenis?” Een vraag die in onze tijd nog net zo urgent is. Snell ging voor de beantwoording van die vraag op ontdekkingstocht door de geschiedenis van de relatie van God met de mensheid.

Beloofde toekomst

Het resultaat is een diepgaand en veelomvattend werk. De eerste uitvoering van 'Alpha & Omega' was in 1986 in Jeruzalem en sindsdien spreekt het al decennialang mensen aan. Wat het stuk zo bijzonder maakt is de boodschap van hoop, dat het uitdraagt. ‘Alpha & Omega’ richt weliswaar de schijnwerpers op oorlog en het lijden in de wereld, maar ook op de unieke positie die God in dat alles inneemt. Geen wonder dat het stuk uitmondt in de belofte van een hoopvolle toekomst.

Waar en wanneer?

Beleef het mee en bestel kaarten voor de concerten op de volgende locaties:

Vrijdag 13 oktober 2023 - 19.30 - Zwolle, Verrijzeniskerk, Bachlaan 150, 8031 HL

Zaterdag 14 oktober 2023 - 19.30 - Dordrecht, Jozua Sikkelstraat 2, 3319 LJ

Zondag 15 oktober 2023 - 19.30 - Ede, De Schuilplaats, Otterloseweg 18a

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 28-04-23 - Geplaatst: 28-04-23