Christelijke Muziek en Concertagenda

Beleef 'The Passion' met Adrian Snell zelf

Jubileumtour met o.a. The Choir Company en David Fitzgerald

01-02-23

Dit voorjaar komt Adrian Snell naar Nederland voor een extra bijzondere tour. In 2023 viert hij zijn 50-jubileum als artiest. En dat viert Adrian Snell met een reeks uitvoeringen van zijn bekendste stuk 'The Passion'. Een keur aan zangers en muzikanten werken mee zoals The Choir Company, Luca Genta, David Fitzgerald en Frank van Essen.

Muziek als metgezel

Sommige muziek vormt een levenslange metgezel. Voor velen is dat 'The Passion' van Adrian Snell. De muziek is net zo gelaagd als Jezus' lijdensverhaal zelf. Telkens hoor je er weer nieuwe dingen in. De kracht van de muziek is dat Snell, zoals het een rasmuzikant betaamt, uit verschillende bronnen put. De ene keer is het pop, dan weer progressieve rock en zelfs klassieke muziek komt voorbij. Qua opbouw sluit het stuk bijvoorbeeld aan bij de passies van Johann Sebastian Bach. Het bijzondere is dat Snell al deze inspiratiebronnen moeiteloos met elkaar verbindt.

Wat vooraf ging

Met terugwerkende kracht werkte Adrian Snell jarenlang aan 'The Passion'. In 1975 verschenen op het album 'Fireflake' al een aantal liederen, die later als basis voor 'The Passion' zouden dienen. Aanvankelijk speelde Snell vooral piano en akoestische gitaar. Maar gaandeweg werd de muziek steeds complexer en kwamen er nieuwe nummers bij, die in 1980 uiteindelijk samen 'The Passion' vormden.

Lijdens- én opstandingsverhaal!

'The Passion' vertelt het lijdens- én opstandingsverhaal van Jezus op een unieke manier. Solo zangers en zangeressen zingen de hoofdrollen uit het evangelie en worden ondersteund door een band en een koor. De afgelopen jaren voerde Adrian Snell het werk, inclusief bekende nummers als 'Long Live The King', 'Peace Be With You', 'Golgotha' en 'Jesus Alive!' al verschillende keren in ons land uit. Toch is het alweer zes jaar geleden dat een complete 'The Passion' klonk.

Waar en wanneer?

Beleef van 31 maart tot en met 2 april 2023 Adrian Snells meesterwerk in Dordrecht, Veenendaal en Zwolle. Tijdens het voorprogramma laat hij ook zijn nieuwste liedjes horen en vertelt hij over de ontstaansgeschiedenis van 'The Passion'. Verhalen die hij ook optekende in zijn nieuwe biografie 'Fierce Love: Music Leads A Lost Child Home'. Bestel kaarten.

vrijdag 31 maart 2023 - 20.00 uur - Zwolle
zaterdag 1 april 2023 - 20.00 uur - Dordrecht
zondag 2 april 2023 - 20.00 uur - Veenendaal

Bekijk hier de eerste Nederlandse tv-opname van The Passion live uit de Utrechtse Jacobikerk

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Marian Hofman - zo 12-03-23 10:21:28
Ik bedoel...... volgens mijn reservering is het concert op 1 april in Delft in plaats van Dordrecht.


Marian Hifman - zo 12-03-23 10:18:55
Ik heb kaarten besteld maar volgens de kaart en website is het concert op 1 april in plaats van Dordrecht. Laatst gewijzigd: 01-02-23 - Geplaatst: 01-02-23