Christelijke Muziek en Concertagenda

Swing mee met The Young Messiah!

The Choir Company zet jaarlijkse traditie voort

Van onze redacteur Van de redactie

11-08-22

The Choir Company brengt je alvast in kerststemming met The Young Messiah. In de maand november beleef je op negen plekken deze meeslepende muzikale vertelling van Jezus' geboorte, lijden, sterven en opstanding. De muziek is gebaseerd op Händels gelijknamige klassieke meesterwerk, maar door pianist en arrangeur Tom Parker in een eigentijds jasje gegoten. The Young Messiah bekijk je van 4 tot en met 26 november liveonder meer in Apeldoorn, Hoogeveen, Eindhoven, Gouda, Dordrecht en Veenendaal.

Tom Parker

Dat klassiek en pop prima samen kunnen gaan, bewijst Tom Parkers productie The Young Messiah. Eind jaren zeventig maakte pianist en arrangeur Tom Parker samen met zijn New London Choral naam met populaire bewerkingen van klassieke stukken van Mozart, Beethoven, Verdi. Het bekendst werd The Young Messiah, waarvan het nummer 'Unto Us A Son Is Born' een grote hit werd.

The Choir Company

The Choir Company brengt The Young Messiah sinds 2012 jaarlijks voor het voetlicht. Met behulp van koor, band en solisten word je meegenomen in het tijdloze verhaal met nummers als 'Every Valley', 'I Know that My Redeemer Liveth' en natuurlijk 'Unto Us A Sons Is Born'. Ook het majestueuze 'Hallelujah' ontbreekt niet. Wegens groot succes is er opnieuw een groots concert in de Basiliek in Veenendaal met een ‘Mass choir’

Greatest hits

Net zoals de eerdere edities bestaan de avonden uit twee gedeelten. Voor de pauze klinken bekende arrangementen van Tom Parker uit zijn omvangrijke repertoire zoals ‘Wings of Gold’, ‘Ouverture’ uit The Ten Commandmends en ‘Stay with me ‘till the Morning’. Daarnaast klinken tijdens deze kersttour ook liederen uit The Christmas Collection. Na de pauze staat het programma helemaal in het teken van de The Young Messiah.

Bekijk het actuele tourschema.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 11-08-22 - Geplaatst: 22-11-21