Christelijke Muziek en Concertagenda

Nieuw album Trinity: Eén grote Familie

Met je hele familie meezingen met Trinity!

Van onze redacteur Van de redactie

26-01-21

Als er één band is die je in coronatijd een positieve vibe geeft, dan is het Trinity. De afgelopen maanden brachten ze al veel nieuwe liedjes uit. Nu is er een heel nieuw album: Eén grote Familie. Via streamingsdiensten als Spotify geven ze de nummers stapsgewijs prijs. Wil je het album in één in huis hebben, dan kun je terecht bij Trinity's eigen webshop. Zo is er een luxe editie van cd en lp (mét poster!). Ook is er een songbook vol verhalen en natuurlijk met de bladmuziek. Kortom, genoeg materiaal voor vele avondjes muziekplezier. En er is nóg een verrassing. In de herfst komt Trinity met een nieuwe tour!

Een grote Familie

Met het album 'Eén grote Familie' gaat een lang gekoesterde wens van Trinity in vervulling, het maken van een familiealbum. "Het is een nieuwe tak aan de Trinity-boom", vertelt leadzanger Elbert Smelt. De vier mannen van Trinity staan als vanaf hun twintiger jaren op het podium met muziek uit alle windstreken vol verbinding en hoop. Nu ze alle vier een gezin hebben, was het maken van een familieablum een lang gekoesterde wens. "We zitten ook alweer te broeden op een vervolg op 'The In Between' ons laatste popalbum, maar afgelopen anderhalf jaar zijn we met hulp van onze gezinnen en vrienden bezig geweest om muziek te maken voor alle generaties binnen de familie.

Een wereld aan muziek

Muzikaal leunt Trinity op generaties muziekmakers. Een van de inspiratiebronnen zijn de liedjes van Elly & Rikkert "onze band-opa en oma", vertelt Elbert. "We groeiden met hun liedjes op en die betekenen nog steeds veel voor ons." Het bijzondere aan Trinity is dat de achterban uit alle generaties bestaat. "We verbazen ons er keer op keer over hoe kids, hun ouders, studenten én opa's en oma's iets hebben met onze songs en optredens." Misschien komt dat ook wel door de diverse muzikale invloeden van overal ter wereld die je in de muziek van Trinity terughoort. Drummer en producer Niek Smelt vertelt erover: Het unieke van ons familie-album is dat we al jammend en schrijvend allerlei nieuwe sounds hebben verkend."

Kick-off en tour

Op dit moment kun je het nieuwe album van Trinity alleen online of van schijf beluisteren. Maar ze hebben grote plannen voor een tour in de herfst. Op 10 april is er allereerst een onlineconcert met Elly & Rikkert special guests. Dit concert beleef je live mee vanuit het Grote Duitse Huis. In elke kamer klinkt een ander liedje en daaromheen leeeft Trinity zich uit in veel gekkigheid en plezier. Dit vormt de opmaat tot de herfsttour, waarbij de band er nog een schepje bovenop doet. Iedereen mag verkleed komen, zeker de kinderen! Tickets voor het onlineconcert en voor de herfsttour bestel je via truetickets.nl. Hou die site in de gaten voor alle relevantie updates.

Hier alvast een voorproefje van 'Een grote Familie':


 Laatst gewijzigd: 26-01-21 - Geplaatst: 26-01-21