Christelijke Muziek en Concertagenda

Lichtpuntje op Blue Monday

Single 'Als het te diep is' biedt troost op donkerste dag van het jaar

Van onze redacteur Van de redactie

18-01-21

Als je de media moet geloven is Blue Monday (18 januari) de donkerste dag van het jaar. Niet echt natuurlijk, maar wel gevoelsmatig. Bij de meeste mensen zijn de goede voornemens gesneuveld, het voorjaar wil nog niet vlotten en lijken de dagen even kort als voor Kerst. Geen beter moment voor wat troost en licht. Daarom brengen de muzikanten van tekstschrijvers van het christelijke collectief ADEM Project juist nu hun nieuwste singel 'Als het te diep is' uit.

It's ok not to be ok

Met deze clip willen de makers niet alleen de harten raken, maar ook een boodschap brengen: het bespreekbaar maken dat het ok is om je eenzaam of depressief te voelen. 'Als het te diep is' verwoordt hoe is het is echt eenzaam of depressief te zijn. Maar het nummer biedt ook hoop. In een situatie waarin het soms eenzaam strijden is, kan het zo nodig zijn dat er iemand is, die naast je staat. De boodschap van de videoclip is: ‘Je bent niet alleen als je je down of eenzaam voelt.’ De clip gaat gepaard met de hashtag #itsoknottobeok die doorverwijst naar de website van itsoknottobeok.nl en nietalleen.nl

Je staat er niet alleen voor

Naast #itsoknottobeok werkt ADEM ook samen met #nietalleen. Tiemen Westerduin, initiatiefnemer van #nietalleen, vertelt: "Door het wegvallen van allerlei sociale momenten staan veel jongeren er alleen voor. Voor veel kinderen en jongeren valt een stuk veiligheid en vrijheid weg en is deze periode super uitdagend. De een komt er vrij makkelijk doorheen, maar voor anderen is het echt een heel donkere periode Op deze manier willen we elke jongere laten weten: Je staat er #nietalleen voor!"

Jezus ziet jou

De muzikanten en liedschrijvers van ADEM merkten dat hun eigen leven een belangrijk bron van inspiratie vormde bij het schrijven. Depressie en somberheid kwamen vaak terug en daarom heeft ADEM er een lied over geschreven. Als je somber bent kan het zo nodig zijn dat er mensen zijn die je misschien niet begrijpen of weten wat ze moeten zeggen, maar die je wel steunen. Filemon Perot vertelt: “Wanneer je diep in een depressie zit, raak je misschien ook wel het zicht op Jezus kwijt of vertroebelt het iets. In dit lied willen we het uitzingen: ‘Misschien zie jij Jezus even niet, Hij ziet jou, Hij staat naast je, ook als het te diep is. Die boodschap willen we in januari verspreiden.”

Bekijk en beluister 'Als het te diep is':


 Laatst gewijzigd: 18-01-21 - Geplaatst: 15-01-21