Christelijke Muziek en Concertagenda

Freedom, de nieuwe single van DJ Roberto Rosso

Hardstyle van buiten, evangelie van binnen

Van onze redacteur Van de redactie

09-11-20

Stampende beats en strings in de overdrive. Als je naar 'Freedom' luistert, de nieuwe single van Roberto Rosso, hoor je lekkere hardstyle waarop je direct wilt dansen. Maar dansen is slechts één ding dat Roberto Rosso met zijn muziek wil bereiken. De rake teksten verraden dat de zanger veel meer is dan alleen een hardstyle-artiest. Hij vertelt een krachtige boodschap die iedereen moet horen.

Radicale omkeering

Muziek was Roberto's eerste liefde, maar zeker niet zijn laatste. Zo'n tien jaar geleden begon de DJ met draaien. Niet veel later kwam Roberto in aanraking met de boodschap van Jezus Christus en besloot zijn leven radicaal om te gooien. Met zijn muziek en zijn presentatie roept Roberto Rosso jongeren op om een bewuste keuze voor God te maken. De DJ is ervan overtuigd dat wanneer je Jezus volgt, je echt vrij zal zijn. Deze positieve boodschap verpakt Roberto Rosso in meeslepende nummers, waar de energie van afspat.

Hardstyle vol evangelie

Misschien vind je het wat tegendraads klinken, hardstyle en evangelie, maar voor Roberto Rosso past dit helemaal bij de 'dwarse' vrijheid die Jezus predikt. Gods Koninkrijk vertegenwoordigt een manier van leven en een wereld waarin andere spelregels gelden dan in onze wereld. Roberto's muziek klinkt rebels, maar laat tegelijk de koninklijke weg zien om te leven in vrijheid. En dat is nou precies waar het nummer 'Freedom' over gaat.

Roberto Rosso

Als DJ is Roberto Rosso inmiddels uitgegroeid tot een van de bekendste christelijke DJ's in Nederland. Hij was al op veel grote evenementen te horen. Ook organiseerde Roberto Rosso het Dancefeest Sound of Heaven met grote namen als DJ Andy Hunter, LZ7, Reyer en GUI BRAZIL.
'Freedom' is de eerste single van het album 'Ten' dat in maart 2021 uit zal komen. Voor dit nummer werkte Roberto Rosso samen met Williman Wixley en Hardstyle producer Florian. Neem met 'Freedom' alvast een voorproefje op het album 'Ten'.


 Laatst gewijzigd: 12-11-20 - Geplaatst: 09-11-20