Christelijke Muziek en Concertagenda

Nieuwe single Trinity Wereldwijs & De Rechtstaat

Trinity ft. De Rechtstaat in 'Liedje van Verlangen'

Van onze redacteur Van de redactie

04-11-20

Trinity gaat als een malle. Binnen een week brengt de band alweer een nieuwe singel uit. Dit keer werken de vier heren samen met rapper Michaël Gabriël van De Rechtstaat. En dat is gelijk een unicum, want niet eerder waagde Trinity zich aan rap.

Een hart onder de riem

Met 'Liedje van Verlangen wil de band naar eigen zeggen een hart onder de riem steken. Het is een liedje voor iedereen "die het moeilijk vindt om moed te houden", laat de Trinity weten. "Voor iedereen die woorden zoekt voor het neergeslagen gevoel dat breed leeft in ons land."

Nieuwe sounds

De single laat Trinity van een verrassende kant horen, want niet eerder deden de vier heren iets met rap. "Het unieke van ons familiealbum dat eraan komt is dat we al jammend en schrijvend allerlei nieuwe sounds hebben verkend, schrijft Niek Smelt in het persbericht. "Trinity Wereldwijs is een leuke broedplaats voor familieliedjes van alle generaties. We vonden dat daar een hip-hop track bij hoorde, maar dan wel op zijn Trinity's."

De Rechtstaat

'Liedje van Verlangen' ontstond in de eerste weken van de lockdown. Vanuit de studio maakte Trinity een reeks vlogs met iedere vrijdag een spontane 'Jam van de week'. Op een van die eerste vrijdagen ontstond 'Liedje van Verlangen'. Voor de coupletten en de rap werd de hulp van Michaël Gabriël ingeroepen, die Elbert Smelt vorig jaar toevallig tegen het lijf liep tijdens het Zilveren Duif Gala. In quarantainetijd verliep het contact verder via de app. Al pratend ontstond zo tekst en hoefde het alleen nog maar te worden ingezongen. Ben je benieuwd hoe het klinkt? Check hier de video van 'Liedje van Verlangen'.


 Laatst gewijzigd: 05-11-20 - Geplaatst: 05-11-20