Christelijke Muziek en Concertagenda

'Pelgrimsgebed' nieuwe single Elbert Smelt

'Elke swerver kom weer tuis'

Van onze redacteur Van de redactie

26-10-20

Pelgrimsgebed is de gloednieuwe single van Elbert Smelt (bekend van Trinity) en Rachel Rosier. Op 25 oktober ging de gelijknamige clip online. Pelgrimsgebed gaat over het pelgrimsbestaan van een christen. Het sfeervolle liedje is een co-project met de band Trinity, waarvan je de leden ook op de video ziet en hoort.

Sfeervolle kloosterkerk

Waarom de single juist uitbrengen op zondag 25 oktober. Die releasedatum heeft veel met de inhoud van de single te maken. Die dag was het namelijk de 'Dag van de Stilte'. En waar kun je de stilte beter ervaren dan in het klooster. Elbert en Rachel maakten de opnames dan ook tijdens het kloosterweekend van Trinity in het klooster Nieuw Sion nabij Deventer. De meditatieve en sfeervolle kloosterkerk zijn het perfecte decor voor de single.

'Elke swerver kom weer tuis'

Pelgrimsgebed is een cover van de Zuid-Afrikaanse zangeres Amanda Strydom. De tekst gaat over hoe we steeds weer bij God vandaan raken, maar altijd weer bij Hem mogen terugkeren.

Alle pelgrims keer weer huistoe
Elke swerwer kom weer tuis
Ek verdwaal steeds op U grootpad
Soekend na U boardinghuis.

Elbert Smelt en Rachel Rosier

Elbert en Rachel ken je waarschijnlijk wel van als co-hosts van toffe jeugdprogramma's zoals Topdoks, Smerige Quiz en Tussen Kop en Staart op NPO-Zapp. Ook in het leven buiten de camera's zijn ze bevriende pelgrims. Elbert schrijft erover: "Het was erg leuk om na al die uren voor de camera, wat al van jongs af aan helemaal Rachels wereld is, samen ook eens in 'mijn' muziekwereldje zo'n mooi liedje op te nemen."


 Laatst gewijzigd: 26-10-20 - Geplaatst: 26-10-20