Christelijke Muziek en Concertagenda

Begin Kerst 2020 met Sela en het Kamper Boys Choir

Geniet van een sfeervol online-concert vanuit de Martinikerk Doesburg

Van onze redacteur Van de redactie

08-10-20

Een oude kerk, flikkerende kaarsen en hartverwarmende kerstliederen. Dat is in het kort wat je kunt verwachten van het online-kerstconcert van Sela op maandag 21 december. Nu het er vanwege corona naar uitziet dat live-kerstconcerten nog steeds lastig zijn, richt Sela zich alvast op een sfeervol online-optreden. Vanuit de prachtige Martinikerk in Doesburg laat de band van zich horen. Maar geen Kerst zonder koor. Daarom hoor je naast de leden van Sela ook de jongens van het Kampen Boys Choir.

'Als alles duister is'

Onder de noemer van het bekende lied 'Als alles duister is' brengen Sela en het Kamper Boys Choir een onvergetelijk kerstconcert. Het is best bijzonder dat een klassiek jongenskoor en een worship band de handen ineen slaan. Maar juist de combinatie van oude kerstliederen en de nieuwe kerkmuziek van Sela zorgen voor een spannend geheel. Benieuwd hoe dat klinkt? Check in op 21 december en kom vanaf je eigen bank met dit concert helemaal in kerststemming.

Sela

Sela is vooral bekend als een moderne aanbiddings- en lofprijzingsband. Maar de wortels van Sela gaan dieper. De band ontstond 2005 vanuit een project van HGJB en de dan net opgerichte Protestantse Kerk Nederland. Een van de eerste doelen van Sela was het schrijven van nieuwe kerkmuziek, geschikt voor de liturgie. Tegelijk sloeg de muziek ook aan in evangelische hoek en werden verschillende nummers opgenomen in de bundel 'Opwekking'. Daarmee bereikt Sela zowel muziekliefhebbers uit de traditionele als de evangelische kerken.

Kampen Boys Choir

Dit jaar bestaat het Kampen Boys Choir precies twintig jaar. Het koor is gebaseerd op de Engelse jongenskoortraditie. Dat zie je niet alleen terug in de gewaden van het koor, maar je hoort het ook. Net als bij een vocal group gaat het hier ook om de stemkwaliteit van de individuele jongens en mannen. De 22 jongens en 14 mannen hebben allemaal zangles en zingen op bijzonder hoog niveau. De muziek die de jongens ten gehore brengen komt voor een groot deel uit de Engelse koortraditie. Ook zingen ze regelmatig muziek uit andere muziektradities, zoals de uitvoering van Bach 'Matthäus-Passion'. Soms maken ze ook andere muzikale uitstapjes, zoals tijdens dit kerstconcert samen met Sela.

Hoe kun je dit concert meebeleven?

Via de bevestigingspagina (na reserveren) en/of bevestigingsmail met de daarin opgenomen button die naar je reservering leidt, heb je na reserveren direct toegang tot het videoconcert. Het is mogelijk het concert live of terug te kijken (14 dagen) op je computer, laptop, tablet, Smart TV of eventueel smartphone. Er is ook een speciale stream met gebarentaal beschikbaar. Bestel kaarten voor het online-concert Laatst gewijzigd: 08-10-20 - Geplaatst: 08-10-20