Christelijke Muziek en Concertagenda

The Bowery: Release-concert 'Mountain & Valleys'

Liedjes met een rafelrandje over het leven vol bergen en dalen

Van onze redacteur Van de redactie

10-08-20

De Nederlandse band The Bowery presenteert op 26 september zijn tweede album, 'Mountains & Valleys'. Aan dit release-concert werken ook diverse gastmuzikanten mee. Voor de twee presentatieconcerten in de Goudse Theaterbakkerheij zijn een beperkt aantal VIP-kaarten beschikbaar. Maar via een exclusieve live-stream kun je het concert ook thuis vanaf de bank meemaken. Reserveer dus snel je tickets en wees erbij!

Over bergen en door dalen

'Mountain & Valleys' is het vervolg op het eerste album 'Broken Jars'. Wat beide albums met elkaar gemeen hebben, is dat de liedjes over het echte leven gaan: puur, maar met een rauw randje. Er is ruimte voor twijfel en verdriet. Tegelijk is er ook hoop en geloof.

Nieuwe elementen

Zoals iedere rasartiest zichzelf nooit klakkeloos herhaalt, bevat ook 'Mountain & Valley' enkele nieuwe elementen. Zo ging het tweemanschap Rokus Maasland en Ramon Scherrenburg een samenwerking aan met producer Henk Pool. Eigenlijk zou 'Mountain & Valleys' in Nashville worden opgenomen, maar het corona-virus gooide roet in het eten. Wel lukte het om een aantal lokale muzikanten uit Nashville op het album te laten meespelen. Het klinkende resultaat is een veelzijdig en internationaal georiënteerd album, waarop de muzikale kwaliteit van de mannen van The Bowery optimaal naar voren komt.

The Bowery

The Bowery is een rijzende ster aan het Nederlandse gospelfirmament. Muzikanten Rokus Maasland en Raman Scherrenberg staken in 2016 de koppen bij elkaar, waarmee het tweemanscollectief The Bowery het levenslicht zag. Wat beide heren in elkaar aantrok was hun gedeelde passie voor muziek, de pure klank van gitaren en zang, en de drive om een verhaal te maken met dit rauwe geluid. Aan Beam vertellen Rokus en Roman daarover: "Ramon en ik schrijven het liefst nummers die niet te oppervlakkig zijn. We kiezen er heel bewust voor om onderwerpen die al duizend keer bezongen zijn te vermijden. Juist de dingen die ons dagelijks bezighouden vinden we interessant", vertelt Rokus. "Om te ontdekken wat die ‘dingen’ zijn, gaan we af en toe samen op schrijfweekend. Daar zonderen we ons compleet af van de dagelijkse sleur en vragen we elkaar wat ons het meest bezig houdt; waar liggen we wakker van? Vaak komen daar zware onderwerpen uit, die we juist in hoopvolle nummers naar voren willen brengen.”

Bestel tickets

Ben je benieuwd geworden naar de liedjes op 'Mountains & Valleys', check dan op 26 september in bij de Theaterbakkerheij in Gouda (de concerten beginnen om 15.00 en 20.30 uur) of thuis vanaf je computer, laptop of telefoon. Voor de theaterbezoekers is er een speciaal VIP-arrangement met hapjes, drankjes én een meet & greet met Rokus en Ramon van The Bowery. Ben je enthousiast geworden? Reserveer dan nu tickets VIP-tickets voor het theater of de live-stream. Bestel je het album 'Mountain & Valleys' er ook bij, dan krijg je de cd veertien dagen voor de release gratis thuis gestuurd.


 Laatst gewijzigd: 10-08-20 - Geplaatst: 10-08-20