Christelijke Muziek en Concertagenda

Ga eens het klooster in! Klooster-Xperience 2020

Vier dagen leven als een non of monnik in de Abdij van Sion

Van onze redacteur Van de redactie

10-06-20

Ervaar hoe het is om in het klooster te zijn. Leid vier dagen het leven van een non of monnik op het ritme van de getijdengebeden. Het kan rondom de kloosterkerk van de oude abdij Sion bij Deventer. Het kloosterweekend duurt van donderdag 20 augustus tot en met zondag 23 augustus.

Camping en Kloosterkroeg

Samen met andere jongeren kampeer je op het campingweiland. Je maakt kennis met de monniken en de nonnen van Abdij Sion. Ze luisteren graag naar je verhalen. En er is natuurlijk nog meer. In de gezellige Kloosterkroeg kun je een biertje drinken, terwijl in de oude stal een singer-songwriter van zich laat horen.

'Bidt en werk'

Maar het kloosterleven is deze vier dagen meer dan alleen consumeren. 'Ora et labora' - bidt en werk - is al eeuwenlang het devies van de kloostergemeenschap. Daarom mag je zelf ook aan de slag. Laat je inspireren door workshops en sprekers, leer over de kracht van de stilte, christelijke kunst en eet daarna samen in de smederij. Tussen de gesprekken door kun je je handen uit de mouwen steken door het sanitair een poetsbeurt te geven of mee te zingen in het koor dat tijdens het getijdengebed zingt.

Alle gegevens op een rij

Wat? Klooster-Xperience
Wanneer? 20 tot en met 23 augustus
Waar? Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6, Diepenveen
Meer info op de website van het Jongerenklooster.


 Laatst gewijzigd: 15-06-20 - Geplaatst: 10-06-20