Christelijke Muziek en Concertagenda

Rebecca St. James gaat weer optreden

Rebecca St. James vertelt over haar terugkeer naar het podium

Van onze redacteur Van de redactie

25-05-20

Hoe gaat het toch met Rebecca St. James? Deze Australische singer-songwriter was pakweg vijftien jaar geleden een van de succesvolste christelijke artiesten. Daarna werd het stiller rondom de zangeres. Op Groot Nieuws Radio vertelt ze in een openhartig interview over haar aanstaande terugkeer naar het concertpodium. Op 12 juni verschijnt haar nieuwe single The battle is the Lord’s. Later dit jaar volgen een EP en het album Dawn. "God heeft me nu opnieuw geroepen, terwijl ik er vrede mee had dat ik gestopt was."

Ontmoeting met God

Wellicht ken je Rebecca St. James van de film Left Behind, van haar rol als Maggie uit de rockmusical !Hero (winnaar van twee Dove Awards) of van haar album Worship God. Lange tijd was het stil rondom de gospelartiest. In 2011 trouwde ze en inmiddels is haar derde kind op komst. Twee jaar geleden gebeurde er iets bijzonders. Tijdens een muzikaal evenement met haar twee broers Joel en Luke Smallbone, bekend van de band For King and Country, ontmoette ze God op een heel persoonlijke manier. "Ik ervoer echt de Heilige Geest, en werd teruggeroepen naar de muziek.”

Voorjaar

Rebecca vindt haar terugkeer naar het concertpodium best spannend: "Hoe ga ik dat doen met het gezin straks? Maar tegelijkertijd heeft God dit gewild. Hij riep me hiervoor, en dan hoef ik alleen hem maar te vertrouwen. Daar zing ik ook over op deze nieuwe single." Rebecca verwacht dat haar nieuwe album Dawn aan het einde van dit jaar klaar is. "Het album gaat echt over een nieuw begin, en zo voelt het ook voor mij nu. Mijn man en ik hebben een tijd van veel pijn achter de rug, ons ‘winterseizoen.’ God heeft ons daaruit gehaald en nu is het weer ‘voorjaar.’ God heeft altijd een voorjaar voor je in petto. Het is echt een aanbiddingsalbum, zoals mijn eerste album dat ook was."

Beluister het complete interview

Beluister het complete interview met Rebecca St. James (in het Engels) op de website van Groot Nieuws Radio.


 Laatst gewijzigd: 25-05-20 - Geplaatst: 25-05-20