Christelijke Muziek en Concertagenda

Herman Finkers en Wishful Singing geven zangles

Leer in zes lessen gregoriaans zingen

Van onze redacteur Van de redactie

04-05-20

Herman Finkers geeft zangles! Samen met a capella kwintet Wishful Singing kun je in zeven lessen gregoriaans leren zingen. Samen brengen ze je de basisbeginselen van deze oude zangtraditie bij. Niet alleen merk je hoe mooi deze gezangen zijn, bovendien ervaar je de meditatieve uitwerking die deze muziek heeft. Grijp je kans om dit mee te maken! De live startwebinar begint op 9 mei a.s, maar is daarna ook nog te volgen. Bekijk hieronder de trailer.


Eenvoudig aan te leren

Je hebt het gregoriaans vast wel eens gehoord. Je komt deze vorm van zingen tegen in de liturgie van de rooms-katholieke kerk, maar het klinkt ook vaak in soundtracks van films of op de achtergrond bij ontspanningsmuziek. Het leuke van gregoriaans zingen is dat het vrij eenvoudig is aan te leren. Zangervaring of muzikale voorkennis zijn dan ook niet nodig om deel te kunnen nemen aan deze cursus.

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus begint op 9 mei met een startbijeenkomst in de vorm van een webinar. Herman Finkers vertelt over de achtergrond en leuke weetjes van het gregoriaans. Ook leer je iets over de notatie van de muziek. Daarna volgen online vijf lessen, waarin je zelf met het gregoriaans aan de slag gaat. Aan de hand van eenvoudige oefeningen studeer je samen met de zangeressen van Wishful Singing een aantal gregoriaanse gezangen in. In de laatste en afrondende webinar op 17 mei zing je de gezangen samen met de andere cursisten. Bekijk de details van de cursus op:
https://www.wishfulsinging.nl/cursusgregoriaans/

Wishful Singing en Herman Finkers

De samenwerking van Wishful Singing en Herman Finkers heeft eerder al tot succesvolle projecten geleid. Daaronder vallen de optredens bij DWDD en Podium Witteman. De gedeelde liefde voor het gregoriaans leidde tot de cd 'In Mysterium', de meezingmis 'Missa in Mysterium' en nu deze online-cursus gregoriaans zingen.


 Laatst gewijzigd: 04-05-20 - Geplaatst: 04-05-20