Christelijke Muziek en Concertagenda

Matt Redman ('10.000 Reasons') live in Zwolle

Unieke aanbiddingsavond op 14 novmeber in de IJsselhallen

Van onze redacteur Van de redactie

01-05-20

Gospelzanger Matt Redman komt op 14 november naar Nederland. In de IJsselhallen in Zwolle maak je hem live mee. Grote hits als '10,000 Reasons' en 'You Never Let Go' komen ongetwijfeld voorbij. En natuurlijk staat er nog veel meer op het programma tijdens deze door Groot Nieuws Radio en EventsForChrist georganiseerde aanbiddingsavond.

Oprechte teksten, zuivere aanbidding

Matt Redman is een van de bekendste gospelzangers en aanbiddingsleiders. Zijn roots liggen in bewegingen als Soul Survivor en Passion, waar hij als tiener al aanbiddingsleider was. Inmiddels zijn veel van zijn songs gecoverd door grootheden als Michael W. Smith, Rebecca St. James en Tree63. Met zijn muziek en boeken bereikt Redman dan ook een miljoenenpubliek. Het zijn vooral zijn nuchtere en oprechte teksten, en zijn passie voor zuiverheid in aanbidding, waarmee Redman het hart raakt.

10,000 Reasons

Bekende nummers van Matt Redman zijn 'Heart Of Worship (When The Music Fades)', 'Let Everything That Has Breath', 'Once Again en Blessed Be Your Name'. Dit laatste nummer won in 2005 een Dove Award. Voor het in 2006 uitgekomen Hillsong London-album 'Jesus' schreef Redman mee aan een groot deel van de songs. En als klap op de vuurpijl won de zanger in 2013 twee Grammy Awards voor zijn song '10,000 Reasons' die in een Nederlands vertaling in de Opwekkingbundel werd opgenomen. In 2013 haalde dit lied zelfs het landelijke nieuws, omdat de makers van het Koningslied van plagiaat werden beschuldigd. Andere in het Nederlands vertaalde liederen van Redman in deze bundel zijn: 'Hart van aanbidding' en 'Nooit meer alleen'.

Hoe je aan kaarten komt

Reden genoeg om op 14 november deze grootheid uit de christelijke muziek live mee te maken. Het concert begin om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eventsforchrist.nl. Uiteraard voorlopig nog onder het voorbehoud van op dat moment geldende coronamaatregelen.


 Laatst gewijzigd: 04-05-20 - Geplaatst: 01-05-20