Christelijke Muziek en Concertagenda

Trinity & Maria Solheim brengen samen single uit

'We ontdekken de onschatbare waarde van alle ‘gewone’ dingen om ons heen"

Van onze redacteur Van de redactie

17-04-20

De succesvolle Nederlandse band Trinity brengt VANDAAG om 13.00 uur een nieuwe versie uit van hun succesvolle hit 'May You Have'. Samen met de Noorse singer-songwriter Maria Solheim werkte Trinity aan deze speciale versie. 'We ontdekken de onschatbare waarde van alle ‘gewone’ dingen om ons heen," vertelt de band.

Een groot cadeau

Waarom deze nieuwe versie? Trinity vertelt: "De Corona Pandemie en de wereldwijde crisis als gevolg daarvan hebben een enorme impact op onze levens. Onze routines zijn allemaal in de war gegooid en al het vertrouwde is niet meer. We beseffen ineens weer hoe kwetsbaar ons bestaan is. We ontdekken de onschatbare waarde van alle ‘gewone’ dingen om ons heen, die we voor lief waren gaan nemen. ‘May You Have’ is een lied over al die kleine grote dingen die samen het leven maken tot wat het is: Een groot cadeau!"

'May You Have'

'May You Have' is geïnspireerd op vroeg-christelijke gebeden uit de Keltische traditie. De tekst gaat over al die dingen niet te koop zijn en min of meer als vanzelfsprekend zijn geworden. Maar eigenlijk zijn ze dat helemaal niet. Trinity vervolgt: "Je ontdekt al zingend dat God zelf verstopt zit in al die ‘gewone’ dingen van het leven. We hopen dat veel mensen zich door deze song geïnspireerd en verbonden zullen voelen, zeker in deze bange en onzekere tijden."

Hoe kwamen Trinity en Maria Solheim met elkaar in

"We speelden op een Noors festival 'Sea Side' en stonden te luisteren naar de act voorafgaand aan ons optreden", vertelt Trinity. "Iets aan hoe Maria Solheim daar stond en hoe haar stem klonk, maakte dat we de stoute schoenen aantrokken en haar vroegen om samen te werken voor een vertaling van ‘May You Have’." Maria stuurde wat demo's op en een samenwerking leek geboren. "We dachten: ‘Dit moeten meer mensen horen!’ Uiteindelijk zijn we samen de studio ingegaan om een sfeervolle en geheel opnieuw doorleefde versie te maken van ‘May You Have’." Trinity zou Trinity niet zijn als ze niet ook nog een verrassing in petto zouden hebben. "We hebben ook een versie in het Noors opgenomen, waarbij onze leadzanger Elbert zich waagt aan backing partijen in het Noors." Benieuwd hoe dat klinkt? Beluister het vanmiddag vanaf 13.00 uur!


 Laatst gewijzigd: 20-04-20 - Geplaatst: 17-04-20