Christelijke Muziek en Concertagenda

Online orgelconcerten Rotterdamse Laurenskerk

Bekijk concerten live vanuit je luie stoel

Van onze redacteur Van de redactie

15-04-20

Je moet wat in deze tijd waarin live een concert bijwonen niet mogelijk is. Daar heeft de Laurenskerk in Rotterdam wat op gevonden. Vanaf zondag 12 april zendt de organisatie de concerten live uit via YouTube en Facebook. Op die manier kun je vanuit je huiskamer de concerten toch bijwonen. Deze optie is extra aantrekkelijk wanneer je orgelliefhebber bent, maar niet in de buurt van Rotterdam woont.

Orgelpauzeconcerten

Elke dinsdag van 12.45 tot 13.00 uur wordt het orgelpauzeconcert live gestreamd. Dinsdag 21 april is het de beurt aan de Duitse organist Jörg-Hannes Hahn. Eén week later, op 28 april is de jonge organist Leendert Verduyn aan het klavier van het Marcussen-orgel te beluisteren.

OrgelPlus

Naast de livestreams zorgt de Laurenskerk ervoor dat ook concerten uit de serie Orgel en Orgelplus binnenkort te bekijken en te beluisteren zijn op het YouTube kanaal van de Laurenskerk. Ook het eerdere Paasconcert door Hayo Boerema, is te vinden op het YouTube-kanaal van de Laurenskerk. Het Orgelplus concert van 24 mei zal die datum vanaf 15.00 uur online staan en is te vinden op YouTube.

Complete programma

Wegens het coronavirus heeft de Laurenskerk ook andere concerten in de programmering moeten aanpassen. Bekijk via deze link welke concerten zijn afgelast, welke concerten online worden uitgezonden en welke concerten later plaatsvinden.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Rotterdam. Zoek tips voor een dagje uit in Zuid-Holland.

 Laatst gewijzigd: 15-04-20 - Geplaatst: 15-04-20