Christelijke Muziek en Concertagenda

Bemoedigende liedjes in tijden van corona

Delise, Reyer, DJ Roberto Rosso & Redeemed

Van onze redacteur Van de redactie

02-04-20

Afgelaste concerten, lege podia. Publiek en muzikanten moeten vooral thuisblijven. Voor christelijke bands en artiesten zijn het moeilijke tijden. Hoe maak je van de nood een deugd? Nou, door je muziek toch gewoon uit te brengen. Delise, Reyer, DJ Roberto Rosso, Redeemed en vele anderen zie je de komende tijd niet live on stage, maar met hun nieuw uitgebrachte muziek laten ze toch van zich horen. Bekijk en beluister hier hun nieuwste muziek!

Delise bemoedigt met haar single 'Overwinnen'

Kun jij deze dagen wel een steuntje in de rug gebruiken? Luister dan zeker naar de nieuwe single 'Overwinnen' van Delise. Deze song is een soort strijdlied dat Delise schreef toen ze er zelf even helemaal doorheen zat. Zelf vertelt ze erover: "Ik las tijdens deze periode het Bijbelboek Job. Het einde van het verhaal – waarin God een aantal indringende vragen stelt aan Job – maakte indruk op mij. God vraagt Job wat hij nou eigenlijk weet van (het ontstaan van) de wereld. Door de vragen die God stelt, besef ik hoe klein ik eigenlijk ben en hoe groot en wijs God is."

Beluister 'Overwinnen' van Delise.

Reyer - 'De Prins van de vrede'

Nederland zit in quarantaine. Reyer weet daar alles van. Ver voordat de coronacrisis begon, zat hij overspannen thuis. In alle rust dacht hij na en werkte hij aan zijn nieuwe studio-album. "Het hele album staat in het teken van het mogen 'zijn'", vertelt hij. "Weg van het jagen, het streven en het altijd maar doorgaan. Dat dit thema nu zo relevant zou zijn in deze tijd had ik nooit kunnen bedenken." Het nummer 'Prins van de vrede' schreef Reyer samen met bandlid en gitarist Bart Hanswijk en is vanaf nu te zien als videoclip op het YouTube kanaal van Reyer. De single zal binnenkort tevens beschikbaar zijn op de bekende streaming platforms.

Bekijk hier 'De Prins van de vrede'.

Opwekking à la DJ Roberto Rosso

Opwekking als dampende dance-cover? Voor DJ Roberto Rosso is niets te gek. Speciaal voor de zestigste verjaardag van Opwekking giet hij de komende maanden verschillende all-time klassiekers uit de Opwekkingsbundel in een kek hardstyle-jasje. In maart verscheen de eerste cover 'Adembenemend' met Marcel & Lydia Zimmer. De komende maanden volgen nog 'Vul Dit Huis Met Uw Glorie' met InSalvation en 'Een Doel' met Reni & Elisa Krijgsman.

Beluister 'Adembenemend' door DJ Roberto Rosso.

Live-sessie Redeemed

"In het licht van het virus dat ons bezighoudt, komen we jullie graag tegemoet met een aantal liedjes vanuit hier", laat Redeemed (singer-songwriter Marijn te Flierhaar) weten. Live vanuit een sfeervolle boshut brengt Redeemed een live sessie uit. Het zijn akoestistische en tot de essentie terug gebrachte versies van een aantal van zijn liedjes. Niet alleen wil Redeemed wat rust brengen in turbulente tijden, tegelijk nodigt hij je uit om deze periode te zien als een tijd van inkeer en reflectie.

Bekijk de live-sessie.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 03-04-20 - Geplaatst: 02-04-20