Christelijke Muziek en Concertagenda

The Passion gaat toch door!

Aangepaste jubileumeditie The Passion: 'Geef mij nu je angst'

Van onze redacteur Van de redactie

30-03-20

"In tijden van angst juist het verhaal van hoop vertellen." Juist nu móet The Passion doorgaan, vindt de organisatie. Daarom slaan EO, KRO-NCRV en producent Mediawater op Witte Donderdag (9 april) alsnog de handen ineen voor een aangepaste en bij voorbaat bijzondere jubileumeditie van The Passion.

Indrukwekkende scenes

Geen publiek en geen liveband, maar wel een online processie. Om het 10-jarig jubileum van The Passion te onderstrepen wordt de live vertelling afgewisseld met indrukwekkende scenes en liedjes uit de afgelopen negen edities en het bekende Passion-kruis. Verteller Johnny de Mol neemt je live mee in het paasverhaal anno nu en verslaggever Anne-Mar Zwart doet live verslag van de virtuele processie waarbij iedereen thuis kan aanhaken.

Virtuele processie

De stad Roermond zou het decor vormen voor het passiespektakel. Vanwege de corona-crisis krijgt het programma nu een andere look, maar de essentie blijft: een unieke, meer dan ooit verbindende ervaring voor kijkers, gelovig én niet gelovig. De kijkers worden verbonden door een unieke online virtuele processie. Tijdens de uitzending, maar ook vooraf kunnen kijkers online hun angst en hoop delen met berichten en video's. Tijdens de uitzending zal daarvan een selectie te zien zijn. Wil je een video insturen? Dat kan via: thepassion@mediawater.nl.

Geloof, hoop en liefde

"Het is echt heel bijzonder dat we in deze bizarre tijden dit paasverhaal alsnog zo dicht bij de mensen kunnen vertellen", vindt verteller Johnny de Mol. Hij vervolgt: "Het verhaal sluit zo goed aan bij alle gevoelens die er nu spelen: angst en verdriet; maar ook geloof, hoop en liefde. Ook kunnen veel kijkers hun hart ophalen aan fragmenten uit eerdere edities met hun favoriete artiest, hun mooiste lied of mooiste scene.”

Kijk op 9 april naar The Passion!

The Passion gaat door,met de verplichte richtlijnen. Voor de omroepen en de producent staan gezondheid en veiligheid centraal. Deze speciale tv-uitzending in afgeslankte vorm voldoet aan alle richtlijnen van het RIVM.
Beleef het mee en stem op donderdag 9 april om 20:30 uur af op NPO1!

Bronvermelding afbeelding: EO/KRO-NCRV


 Laatst gewijzigd: 31-03-20 - Geplaatst: 30-03-20