Christelijke Muziek en Concertagenda

Laatste kaarten voor Geboren-tour (Kinga Bán)

Presentatie-tournee rondom postuum album Kinga Bán

Van onze redacteur Van de redactie

23-09-20

Er zijn nog kaarten voor de Geboren-tour met liedjes van het postuum verschenen album 'Geboren' van gospelzangeres Kinga Bán. In de laatste maanden van haar leven (Kinga overleed op 6 mei 2019) bleef ze zingen en liedjes maken. Daarmee legde ze de basis voor haar derde studioalbum dat door haar man Reinder IJmker en een aantal bevriende muzikanten werd afgemaakt. Vanaf september gaat de presentatie-tournee van 'Geboren' verder.

Laatste concert

"Zingen waar haar hart vol van was, dat is wat Kinga het liefst deed", vertelt Reinder aan de Evangelische Omroep. "Tot de laatste dag. Zelfs drie dagen voor haar geboorte in de hemel, zoals ze dat zelf zo overtuigend kon zeggen, heeft ze nog een concert gegeven. Heel klein en intiem in haar eigen huiskamer. Terwijl wij al dachten dat het niet meer kon en ik het zelfs al had afgezegd, wilde zij haar liedjes nog ten gehore brengen, ze wilde God groot maken."

Uniek inkijkje

Tijdens het presentatie-concert nemen Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith je mee door het ontstaansproces van dit album. Daarbij krijg je een intiem inkijkje in het persoonlijke leven van Kinga Bán. Unieke beeldregistraties van de nieuwe liedjes, verrassende anekdotes en intieme thuisopnames van Reinder zelf schetsen een warm beeld van Kinga.

Sterker dan de dood

Reinder IJmker gaat met het album 'Geboren' vanaf september verder langs die kerken en plekken waar Kinga zo vaak heeft gezongen. "Dat doen we met de mensen van haar team, maar vooral doen we dat met Kinga zelf", vervolgt hij aan de EO. "Háár stem zal klinken. Zíj zal zingen. Háár zullen we zien. En zíj zal haar verhaal vertellen. Het verhaal over Jezus' liefde, die sterker is dan de dood. Dwars door alles heen klinkt de vreugde in haar stem: ik ben opnieuw geboren!" Bekijk onder deze link de actuele beschikbaarheid van kaarten.


 Laatst gewijzigd: 19-10-20 - Geplaatst: 19-02-20