Christelijke Muziek en Concertagenda

Swingen met Händel: 'The Young Messiah'

Kersttour 2019 met muziek van Tom Parker

Van onze redacteur Van de redactie

23-10-19

Barok swingt. Dat wist Tom Parker direct toen hij Händels klassieke oratorium Messiah met een eigentijds sausje overgoot. Songs als 'A Child to us is Born' en het overweldigende 'Hallelujah' zouden zomaar uit de studio van een poppy producer kunnen komen. Geniet in de tijd vóór Kerst van 'The Young Messiah' en andere succesvolle pop-achtige bewerkingen van Tom Parker.

Jubileum The Choir Company

Tom Parkes 'The Young Messiah' is na veertig jaar nog altijd geliefd in Nederland. Na de succesvolle opvoeringen door Tom Parker zelf en zijn New London Choral heeft The Choir Company het stokje de afgelopen zeven jaar overgenomen. En met succes. Ook dit jaar trekken de projectkoren, met solisten en begeleid door band, weer door Nederland voor maar liefst tien concerten. Een groots slotconcert in Veenendaal brengt koorleden samen in een Mass Choir. Een mooie gelegenheid om nóg een jubileum te vieren: dit jaar bestaat The Choir Company twintig jaar.

The Young Messiah

Tom Parkers moderne bewerking van Händels ‘Messiah’ oratorium, ‘The Young Messiah’ kun je gerust bijzonder noemen. Het is een muzikaal meeslepende vertelling die voert van Jezus’ geboorte, naar zijn lijden, sterven en opstanding. Sinds 2012 brengt The Choir Company dit werk in drukbezochte tours. Met behulp van koor, band en solisten worden luisteraars meegenomen in het tijdloze verhaal.
Dit jaar zijn er maar liefst tien concerten van ‘The Young Messiah’! De avonden bestaan uit twee delen. Vóór de pauze klinken bekende arrangementen van Tom Parker uit zijn omvangrijke oeuvre waaronder ‘The Ten Commandments’ en ‘Wings Of Gold’. Passende filmmuziek wordt met deze wereldberoemde stukken verweven. Na de pauze wordt ‘The Young Messiah’ uitgevoerd.

Nog meer Tom Parker

In de maand december geniet je van je nog meer Tom Parker. The Choir Company brengt dan een speciaal en uitgebreid kerstprogramma. Uiteraard ontbreken hierin ook de 'hits' uit 'The Young Messiah' niet. Koor, solisten en een uitgebreide band met strijkers nemen je mee langs bekende liederen en enkele muzikale uitstapjes, maar wel altijd met de herkenbare sfeer van de muziek van Tom Parker. Het wordt een avond om volop te genieten en mee te zingen!

Hoe kom je aan kaarten?

Kaarten voor de concerten kosten € 20 per stuk in de voorverkoop (excl. reserveringskosten). Kaarten voor het slotconcert in de Basiliek kosten 25 euro (excl. reserveringskosten) en zijn verkrijgbaar via www.eventsforchrist.nl of 0297-237172.


 Laatst gewijzigd: 05-12-19 - Geplaatst: 23-10-19