Christelijke Muziek en Concertagenda

Gospelkoor Tin Speransa geeft om kansarme kinderen

Hoop-die-in-mij-leeft tour 2019

Van onze redacteur Van de redactie

28-08-19

Gospelkoor Tin Speransa doet zijn naam meer dan eer aan. 'Heb Hoop' betekent die naam in het Papiamento. Samen met gospelartiesten Sharon Kips en Reyer slaat Tin Speransa de handen ineen om kansarme kinderen een hoopvolle toekomst te geven. Tijdens de Hoop-die-in-mij-leeft tour 2019 staan ze op 19, 25 en 26 oktober op diverse podia in Hilversum, Veenendaal en Zwolle en kun jij ook meehelpen.

Reyer en Sharon Kips

Tin Speranza heeft niet zomaar voor gastzangers Sharon Kips en Reyer gekozen. In de liederen van Reyer is hoop een regelmatig terugkerend thema. Sharon Kips op haar beurt is ambassadeur van Compassion, een christelijke kindsponsororganisatie die helpt kinderen van armoede te bevrijden.

Hoop

“Het thema ‘hoop’ houdt ons al een tijdje bezig”, vertelt Marcel Koning, dirigent van Tin Speransa. "Het afgelopen jaar hebben we ons als koor afgevraagd hoe we meer kunnen doen wat onze naam zegt wie we zijn. Dat leidde tot het opnemen van een complete cd met liederen die vertellen over de hoop die in ons leeft: Jezus!"

Meer kinderen willen helpen

Projectleider Janjaap van Houwelingen vult aan: “Toen we bezig waren met het opnemen van de cd kwam al snel het idee daar een goed doel aan te koppelen. Een voormalig Compassion sponsorkind kwam langs op een repetitieavond, en dat raakte ons. We besloten meteen als koor een sponsorkindje te sponsoren en zo ontstond het idee om meer kinderen uit haar omgeving te gaan helpen. En daarom trekken we nu het land in!”

Waar en wanneer?

Bekijk hier waar de Tin Speransa in jouw buurt optreedt:

Zaterdag 19 oktober, Hilversum, Zuiderkerk (Thousand Hills), Neuweg 148
Vrijdag 25 oktober, Veenendaal, Baptistengemeente de Verbinding, Schutterij 2
Zaterdag 26 oktober, Zwolle, Verrijzeniskerk, Bachlaan 150

De concerten beginnen om 20.00 uur. Lees meer en bestel kaarten.


 Laatst gewijzigd: 28-08-19 - Geplaatst: 28-08-19