Christelijke Muziek en Concertagenda

Het verhaal van Noach pijnlijk actueel

Nederlands Kamerkoor en De Balie brengen 'De Ark van Noach'

Van onze redacteur Van de redactie

30-07-19

Een stijgende zeespiegel, temperaturen boven de 40˚C gecombineerd met extreme regen- en hagelbuien. Tegelijkertijd kopen en vliegen we ons een ongeluk, ondanks alarmerende berichten over het klimaat en de rol van ons consumptiegedrag daarin. Is het voor ons land, dat grotendeels onder de zeespiegel ligt, tijd om een ark te bouwen en ons daarmee te redden van de aanstaande apocalyps? In de voorstelling De Ark van Noach komt Noach zelf aan het woord. Hij vraagt zich af: wordt zijn zondvloed de onze?

Theater, muziek en lezingen

Voor deze unieke productie slaan het Nederlands Kamerkoor en De Balie de handen ineen en verzorgen een unieke voorstelling met theater, muziek en lezingen over klimaatverandering en consumentisme. Het geheel is bedacht naar een script van Eddy Terstall met acteur Cees Geel in de rol van Noach.

Noach in een nieuw jasje

In het naar onze tijd vertaalde Ark van Noach-verhaal passeren alle vormen van het debat over klimaat en consumentisme de revue: de egoïst, de opportunist, de ontkenner, de verlamde, de pragmaticus en de activist. Het Nederlands Kamerkoor geeft muzikaal commentaar met nieuwe composities van zowel jonge als gevestigde componisten van Nederlandse bodem, afgewisseld met lezingen van oud-minister Jacqueline Cramer en columnist Erdal Balci.

Hoe klinkt klimaatverandering?

De Balie en het Nederlands Kamerkoor geven kunstenaars een stem om de actualiteit tastbaar te maken. Talentvolle componisten, acteurs en filosofen confronteren ons met een Gesammtkunstwerk vol muziek, theater en scherpzinnige lezingen over onze ongebreidelde koopzucht. Een avond over een moderne Noach. Neemt hij opnieuw de taak op zich een ark te bouwen voor een naderende, door onszelf veroorzaakte zondvloed?

Wanneer en waar?

7 september, Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

9 september, TivoliVredenburg/Pieterskerk, Utrecht

12 september, Grote Kerk, Enschede

14 september, Nieuwe Kerk, Den Haag

Bestel kaarten


 Laatst gewijzigd: 30-07-19 - Geplaatst: 30-07-19