Christelijke Muziek en Concertagenda

Marina Yakhlakova speelt voor Woord & Daad

Beluister Tsjaikovski's 'Notenkraker' voor het goede doel!

Van onze redacteur Van de redactie

24-04-19

De Russische pianiste Marina Yakhlakova geeft op dinsdag 30 april een bijzonder concert voor het goede doel. De totale opbrengst (zonder aftrek van kosten) van de kaartjes gaat naar het Woord&Daad-project 'Wash in Schools' van Woord & Daad in Ethiopië. Op het programma staat onder meer muziek van Bach, Brahms en hoogtepunten uit Tsjaikovski's 'Notenkraker'.

Marina Yakhlakova

"Er is iets heel mysterieus aan haar; ze heeft een heel diepe ziel", vertelt meesterpianist Louis Lortie over Marina Yakhlakova. Geen wonder dat deze winnares van het Liszt Concours van Weimar (2011) overal waar ze speelt steeds indruk maakt. Aan de Bösendorfer Imperial van de Edesche Concertzaal vertelt ze op dinsdag 30 april haar verhaal met sprookjesachtige muziek van Tsjaikovski, Brahms en Bach.

Tsjaikovski's 'Notenkraker'

Met Tsjaikovski's ballet de 'Notenkraker' beluister je een van zijn bekendste stukken. Omdat het verhaal zich tijdens het Kerstfeest afspeelt, hoor je de muziek vaak rond de feestdagen. Maar het stuk is zo mooi dat je er op ieder moment van kunt genieten. Marina Yakhlakova speelt de pianoversie die pianist Mikhail Pletnev van de 'Notenkraker' maakte. Natuurlijk zitten daar de bekendste stukken uit het ballet tussen, zoals de 'Dans van de suikerfee' en het schilderachtige 'Intermezzo'. Beluister Marina Yakhlakova aanstaande dinsdag 30 april in de Edesche Concertzaal! Bestel kaarten.

Benefietconcert- Sponsoring Wandelen voor Water

De totale opbrengst (zonder aftrek van kosten) van de kaartjes gaat naar het project Wandelen voor Water, georganiseerd door de Rotary clubs in Ede en omgeving. Honderden schoolkinderen wandelen tweejaarlijks voor water en halen daar veel geld mee op. Rotary Veluwezoom organiseert, gesponsord door de Edesche Concertzaal, dit Rotary Concert om dit mooie project te ondersteunen. De opbrengst van de tickets en de extra giften komen ten goede aan het project Wandelen voor Water Veluwezoom 2019. Specifiek gaat de opbrengst naar het Woord&Daad project 'Wash in Schools' van Woord & Daad in Ethiopië.


 Laatst gewijzigd: 24-04-19 - Geplaatst: 24-04-19