Christelijke Muziek en Concertagenda

Wandeltheater Dolorosa

Kom met muziek, kunst en theater dichter bij het lijdensverhaal

Van onze redacteur Van de redactie

11-03-19

Hou je van muziek, kunst en theater? Kom dan op zaterdag 6 april en zondag 7 april in Haarlem kijken en luisteren naar de theater-Passion 'Dolorosa'. Dit evenement vertelt het passieverhaal met twaalf verschillende scenes uit het leven van Jezus Christus. Schrijfster Mirjam van der Vegt is enthousiast. "Betoverend mooi, ontroerend theater dat je met beeld en klank brengt bij een verhaal dat bestemd is voor je hart."

Living statues

Wandeltheater Dolorosa trekt al dertien jaar duizenden bezoekers uit heel Nederland en BelgiŽ. Met vele living statues, moderne dans, toneel, live muziek en beeldende kunst wordt het verhaal verteld; zonder woorden maar vol emotie. Hierdoor ontstaat er een spannende dynamiek en krijg je als publiek het gevoel zelf in het verhaal rond te lopen.

Middenin het lijdensverhaal

Wat kun je verwachten? Met een gids wandel je langs de verschillende onderdelen uit dit schouwspel. De vele levende standbeelden vormen de pijler van deze voorstelling. Door te kijken, te luisteren en te beleven komt het verhaal tot leven. Eigenlijk sta je er gewoon middenin. De nadruk ligt op de hoop en de verbinding. Daardoor is het wandeltheater geschikt voor alle leeftijden en kunnen ook gezinnen het verhaal van Passie en Pasen ervaren.

Praktische informatie

De loopafstanden zijn kort en voor diegenen die slechter ter ben zijn, zijn er zitplekken. Het wandeltheater duurt ongeveer negentig minuten. De voorstelling is geschikt voor mensen van allerlei leeftijden en talen en voor doven & slechthorenden. Na afloop kun je fotoís maken van de standbeelden en praten met diverse spelers en de kunstgalerij bewonderen.


 Laatst gewijzigd: 08-04-19 - Geplaatst: 11-03-19