Christelijke Muziek en Concertagenda

Maak kennis met de cast van The Passion 2019!

Edwin Jonker (Jezus), Edsilia Rombley (Maria), Lucas Hamming (Judas), e.a.

Van onze redacteur Van de redactie

25-02-19

De cast van The Passion 2019 is bekend! Edwin Jonker en Edsilia Rombley vervullen op donderdag 18 april de rollen van Jezus en Maria. Martijn Krabbé is de verteller. De rollen van de discipelen Petrus en Judas worden gezongen door Paul Sinha en Lucas Hamming, terwijl acteur Porgy Franssen de rol van Pilatus speelt. Benieuwd welke ideeën de zangers en acteurs bij hun rol hebben? We hebben alvast de belangrijkste quotes op een rij gezet.

Twijfel, angst en boosheid

Edwin Jonker ken je vast van grote rollen in musicals als Sister Act, The Color Purple en The Lion King. Over zijn rol van Jezus in The Passion vertelt Edwin: "Ik ben acteur en als mij gevraagd wordt of ik de rol van Jezus wilt spelen, hoef ik daar echt niet lang over na te denken. Mijn fantasie gaat direct de vrije loop: zou Jezus snel hebben gelopen? Is Hij bedachtzaam geweest? Iedereen kent de figuur Jezus en heeft een mening over Hem. Nu mag ik mijn versie laten zien, dat is spannend. Het liefst wil ik Zijn menselijke kant laten zien: twijfel, angst, boosheid."

Moeder Maria

Zangeres Edsilla Rombley vertelt over haar vertolking van de rol van Maria: "Maria is een moeder - ik ben ook moeder. Met haar kind wordt iets vreselijks gedaan! En dat is natuurlijk een enorme angst als moeder, dat er iets met je kind gebeurt. Dat is echt het laatste waar je aan wil denken! Dat gebeurt bij Maria wel, op een gruwelijke manier. Als moeder deel ik wel het gevoel van bezorgdheid, het willen beschermen van je kind en de angst die je eigenlijk hebt."

'Ik vind mezelf geen Judas'

Singer-songwriter Lucas Hamming heeft als Judas een van de meest duistere rollen in The Passion. "Ik zie Judas als een competitieve, jaloerse gast", vertelt Lucas. "Hij is een leerling van Jezus, die de leider van de groep is. Maar Judas baalt want hij wil zélf graag de leider van de groep zijn. Hij is geďrriteerd en zal er alles aan doen om de leider te worden, al moet hij hem verraden." Of Lucas Hamming ook iets van Judas in zichzelf ervaart, daarover zegt hij: "Ik vind mezelf geen Judas. Ik heb misschien wel eens op de basisschool een vriend verklikt die aan het afkijken was, dat doet iedereen. Maar ik zal nooit een vriend verraden. Ik zal nooit een mes in de rug van een vriend - die nog nooit iets fout heeft gedaan - steken. Dan ben je gek."


 Laatst gewijzigd: 25-02-19 - Geplaatst: 25-02-19