Christelijke Muziek en Concertagenda

Kom dichterbij Pasen

Passie- en paasconcerten met o.a. Gerald Troost, VICTORY en The Psalm Proje

Van onze redacteur Van de redactie

18-02-19

Wat doe jij rondom Pasen? Nu Pasen dichterbij komt, kun je uit steeds meer concerten en evenementen kiezen. Hieronder geven we alvast wat tips van concerten die je niet eigenlijk niet kunt missen.

Paastour met The Psalm Project

Psalmen horen bij Pasen. Jezus zong ze zelf ook. The Psalm Project trakteert je daarom op een sfeervol en verrassend concert met de mooiste psalmen in een eigentijds jasje. Jong en oud worden aangesproken. Niet alleen vanwege de prachtige liederen die je kunt meezingen of gewoon naar kunt luisteren, maar ook door de verhalen eromheen. Van 8 maart tot en met 14 april geven de muzikanten van The Psalm Project veertien concerten door heel Nederland. Bekijk alle speeldata en wees erbij.

Paastour met Gerald Troost

Het Paasconcert met Gerald Troost is een sfeervol en intiem concert voor de hele familie. Gerald en zijn vrouw Nelinda nemen je mee op weg naar Pasen met gevoelige en persoonlijke liederen. Op zijn website vertelt Gerald er zelf over: "Veel nieuwe liedjes, verhalen en beelden. We ervaren veel passie om met enkele topmusici te zingen over het grootste offer aller tijden!" Het concert heeft een pauze en duurt in totaal ongeveer 2 uur. Tussen 22 maart en 18 april hoor je Gerald door het hele land. Bekijk alle speeldata en bestel kaarten

Victory 2019: het hele verhaal!

Ken jij 'VICTORY' al? In deze avondvullende muziektheatervoorstelling beleef je het complete bijbelverhaal! Bekende christelijke artiesten zoals Hanne de Vries, Jonathan Vroege, Myrthe van Hulst, Elvis E., gospelkoor Grace & Glory en zandkunstenaar Gert van der Vijver nemen je mee op een duizelingwekkende tocht vanaf de eerste dag van de eerste scheppingdag in het het boek Genesis tot de laatste bladzijde van het boek Openbaring. Centraal in de voorstelling staat het verlossende werk van Jezus. Het dolfinarium in Harderwijk vormt het decor voor deze bijzondere voorstelling en natuurlijk krijgen ook de dolfijnen een rol in het geheel. Beleef VICTORY 2019 op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart 2019 in het Dolfinarium.

Beleef Bachs 'Matthäus-Passion'

Bachs 'Matthäus-Passion' gaat je niet in de koude kleren zitten. Al eeuwenlang maakt dit klassieke meesterwerk diepe indruk op het publiek. In de 'Matthäus-Passion' volg je Jezus tijdens zijn laatste uren. Omdat Bach het stuk voor uitvoeringen op Goede Vrijdag had bedoeld, eindigt het met het sterven van Jezus. Maar tussen de regels door klinkt al een fluistering van zijn opstanding met Pasen. De pers is lovend over de uitvoeringen door de Nieuwe Philharmonie Utrecht. "De bijzondere uitvoering en interpretatie van Johannes Leertouwer brengt het paasverhaal heel dichtbij". NRC Handelsblad gaf de uitvoeringen eerder al vijf sterren. Tussen 12 en 20 april beleef je Bachs Matthäus-Passion op zes plekken in Nederland.


 Laatst gewijzigd: 18-02-19 - Geplaatst: 18-02-19