Christelijke Muziek en Concertagenda

The Passion in Concert!

Beleef in Rotterdam AHOY The Passion als concert

Van onze redacteur Van de redactie

28-01-19

Beleef The Passion op 20 en 22 april ook als concert! Natuurlijk kun je The Passion in Dordrecht live via de televisie volgen, kun je naar het spektakel toe komen, of loop je mee in de processie achter het verlichte kruis aan naar het podium. Wil je nog meer van de muziek zelf genieten, dan is The Passion in Concert iets voor jou.

Simone Kleinsma

The Passion in Concert is de moderne vertelling van de laatste fase van Jezus’ leven, zijn lijden én de opstanding. Met adembenemende solo’s en ontroerende duetten onder begeleiding van een poporkest komt het verhaal heel dichtbij. Het verhaal van Pasen wordt verteld vanuit het perspectief van Maria, vertolkt door Simone Kleinsma. Andere bekende artiesten die meewerken zijn Dwight Dissels en Jeroen van Koningsbrugge, Jim Bakkum, Xander de Buisonjé en Danny de Munk.

De liedjes en de cast zijn hetzelfde, maar de sfeer is geconcentreerder en zit je nog meer in het verhaal. De eerste editie van The Passion in Concert vindt plaats tijdens het paasweekend in Rotterdam AHOY.

'Wit Licht'

Orkestleider Eric van Tijn vertelt over de gezongen liedjes: "Hoe het paasverhaal subtiel door het concert wordt verwerkt is erg indrukwekkend. De muziek is leidend. Door herkenbare nummers, zoals “Zeg Me Dat Het Niet Zo Is”, “Wit Licht” of “Wat Is Mijn Hart”, te kiezen, gaat het verhaal echt leven."

300 zangers

Naast de muziek zorgen het decor en een bijzonder poporkest voor extra beleving. ​Er wordt gezongen op verschillende podia in de zaal en met special effects wordt de muziek en het verhaal dichtbij het publiek gebracht.​ Een groot koor van 300 zangers maakt het concert compleet. Dit koor bestaat uit zangtalent vanuit heel Nederland.

Lees meer over The Passion in Concert

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Rotterdam. Zoek tips voor een dagje uit in Zuid-Holland.

 Laatst gewijzigd: 05-02-19 - Geplaatst: 28-01-19