Christelijke Muziek en Concertagenda

Wintereditie van het Kloosterfestival

Sluit 2018 origineel af: ga het klooster in!

Van onze redacteur Van de redactie

24-12-18

Ben je jonger dan 35 jaar? Sluit dan het jaar eens op een originele manier af en ga het klooster in! Heb je altijd al eens een klooster van binnen willen meemaken? Het kan tijdens de wintereditie van het Kloosterfestival in Diepenveen (dichtbij Deventer). Van 28 tot en met 30 december ben je welkom in Klooster Nieuw Sion en leef je drie dagen op het ritme van van de getijdengebeden.

Binnen kamperen

Naast de reguliere vieringen in de kloosterkerk van de oude abdij Sion is er genoeg te doen. Samen met andere jongeren kun je overnachten in de slaapzaal of binnen kamperen met je tent. En natuurlijk zijn er de monniken en nonnen, die altijd bereid zijn om naar je luisteren en je vragen te beantwoorden.

'Bidt en werk'

Maar het kloosterleven is deze vier dagen meer dan alleen consumeren. 'Ora et labora' - bidt en werk - is al eeuwenlang het devies van de kloostergemeenschap. Daarom mag je zelf ook aan de slag. Laat je inspireren door workshops en sprekers, leer over de kracht van de stilte, christelijke kunst en eet daarna samen in de smederij. Tussen de gesprekken door kun je je handen uit de mouwen steken door het sanitair een poetsbeurt te geven, meezingen in het koor dat tijdens het getijdengebed zingt.

Alle gegevens op een rij

Wat? Kloosterfestival
Wanneer? 28 tot en met 30 december
Waar? Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6, Diepenveen
Meer info op de website van het Jongerenklooster.


 Laatst gewijzigd: 24-12-18 - Geplaatst: 24-12-18