Christelijke Muziek en Concertagenda

Kerst in Engelse stijl

Roden Girl Choristers brengen 'A Festival of Lessons and Carols'

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

23-11-18

Beleef Kerst in traditioneel Engelse stijl. Het beroemde Roden Girl Choristers, met Sietze de Vries aan het orgel, zingt de mooiste kerstliederen, afgewisseld met traditionele Advents- en Kerstlezingen. Jaarlijks dragen de Roden Girl Choristers deze traditie van 'A Festival of Lessons and Carols' uit in Nederland. En natuurlijk word je van harte uitgenodigd om ook een couplet van een carol of hymne mee te zingen.

Op zaterdag 22 en zondag 23 december brengen de Roden Girl Choristers deze beroemde Engelse traditie in de Edesche Concertzaal en de Der Aa-Kerk in Groningen.

Wat is a 'Festival of Lessons and Carols'?

De geschiedenis van 'A Festival of Lessons and Carols' gaat terug naar Kerstavond 1880. De bisschop van Truro (Cornwall) organiseerde toen een dienst in een houten schuur, die vooral was bedoeld om mannen uit de cafés te houden. De populariteit was zo groot dat al snel andere kerken dit voorbeeld volgden. Later werd de liturgie aangepast met gemakkelijke liederen, de christmas carols, zodat de officiële liturgie ook voor de 'gewone' kerkganger toegankelijk was.

King's College

In de twintigste eeuw werd de viering van het Festival of Lessons and Carols in de kapel van King's College in Cambridge wereldberoemd. Tal van andere christelijke kerken hebben deze liturgische vorm tot onderdeel gemaakt van hun kerstviering. Ook buiten Engeland zijn de 'Lessons and Carols' de laatste decennia een geliefde vorm geworden om kerkelijk-breed het kerstfeest voor te bereiden.

'Where friends commit to quality'

Beleef een avond in Engelse kerstsfeer met de Roden Girl Choristers. Met het indrukwekkende orgelspel van Sietze de Vries wordt dit ongetwijfeld een feest. Een flinke dosis gezelligheid en een frisse uitstraling brengen het devies van de Girls Choristers tot leven: ‘where friends commit to quality’.

Alle gegevens op een rij

- Zaterdag 22 december, Edesche Concertzaal. Aanvang 20:00 uur
- Zondag 23 december, Der Aa-Kerk Groningen. Aanvang 20:00 uur


 Laatst gewijzigd: 06-12-18 - Geplaatst: 23-11-18