Christelijke Muziek en Concertagenda

The Passion 2019 gaat naar... Dordrecht!

Achtste editie van The Passsion

Van onze redacteur Van de redactie

05-11-18

De oude binnenstad van Dordrecht vormt het decor van The Passion 2019. Op Witte Donderdag, volgend jaar op 18 april, wordt deze paasvertelling live uitgezonden door de EO en KRO-NCRV. Bekende Nederlanders brengen met pakkende liedjes en kernachtige teksten het lijdensverhaal over Jezus tot leven.

'Je bent niet alleen'

Het thema voor deze editie is 'Je bent niet alleen'. Daarmee legt legt The Passion de nadruk op het hebben van aandacht voor elkaar. Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor mensen die in eenzaamheid leven en de talloze initiatieven die worden ontwikkeld om mensen uit hun isolement te halen.

Dordrecht

Waarom Dordrecht, vraag je je misschien af. Dit jaar is deze historische stad extra in het nieuws, omdat daar exact 400 jaar jaar geleden de Synode van Dordrecht plaatsvond. Hier werd de opdracht gegeven voor de eerste officiŽle vertaling in de Nederlandse taal: de Statenvertaling. Voor het eerst was de bijbel voor iedereen die kon lezen toegankelijk. In dat licht kun je ook The Passion zien. De herkenbare Nederlandstalige liedjes brengen Jezus' lijdensverhaal dichtbij en maken het begrijpelijk.

Wat is The Passion?

Sinds 2011 wordt The Passion jaarlijks op Witte Donderdag gehouden, telkens in een andere stad. Eerdere edities vonden plaats in steden als Rotterdam, Gouda en Groningen. Talrijke zangers, cabaretiers en acteurs werkten mee, onder wie Lenette van Dongen, Jeroen Koningsbrugge, Thomas Berge en Glennis Grace. De cast van The Passion 2019 wordt later bekend gemaakt.
The Passion wordt in opdracht van de EO en KRO-NCRV geproduceerd door Eye2Eye Media. Op donderdag 18 april 2019 wordt The Passion om 20:30 uur live uitgezonden op NPO 1 en NPO Radio 2.


 Laatst gewijzigd: 05-11-18 - Geplaatst: 05-11-18