Christelijke Muziek en Concertagenda

Kerst met Sela - 'O kindeke klein'

Beleef de kwetsbaarheid van Kerst

Van onze redacteur Van de redactie

17-10-18

Kom met Sela alvast in kerststemming. In de maand december geeft Sela door heel het land een groot aantal kerstconcerten. Misschien zijn ze ook wel bij jou in de buurt!

'O kindeke klein'

'O kindeke klein' is een van de bekendste kerstliederen. Het is al eeuwen oud, maar wordt nog altijd gezongen. Bijvoorbeeld tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach, tijdens een kerkdienst in een oude sfeervolle kerk, of gewoon thuis.

Kwetsbaarheid

Dit lied nam Sela als uitgangspunt voor hun reeks kerstconcerten. Ze vertellen er zelf over: "Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door de Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria, ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis."

Bijzondere muziekinstrumenten

Dit jaar staan de 'Kerst met Sela'-concerten in het teken van de kwetsbaarheid. Hoe mooi is het om dat te doen met eeuwenoude liederen, vaak ontstaan in al even kwetsbare tijden. Natuurlijk is Mirjam Kerkhof erbij, de nieuwe zangeres van Sela. Bovendien hoor je in de band andere klanken dan gebruikelijk. Adrian neemt een klein kistorgeltje mee en ook wordt een harp aan het Sela-geluid toegevoegd. Instrumenten die prachtig passen bij de oude kerstliederen. Bekijk via deze link voor welke concerten je nog kaarten kunt bestellen.


 Laatst gewijzigd: 31-12-18 - Geplaatst: 17-10-18